Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft heeft nog geen euro verdiend aan de Surface-tablets

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2014, 10:39 CategorieMicrosoft

Het bleek al een beetje uit de cijfers die Microsoft de afgelopen twee jaar op verschillende momenten bekendmaakte maar uit onderzoek van Computerworld kunnen we opmaken dat Microsoft tot op heden nog geen euro aan de Surface-tablets verdiend heeft. Het bedrijf uit Redmond heeft zelfs flink wat verlies geleden op de tablets.

In 2012 lanceerde Microsoft de eerste generatie Surface-tablets, bestaande uit de Surface Pro en de Surface RT. In 2013 werden de Surface 2 en de Surface Pro 2 aan het assortiment toegevoegd. Deze zomer brengt Microsoft de alweer derde generatie Surface Pro 3 op de markt.

Deze vijf tablets lijken Microsoft echter veel meer te kosten dan ze opleveren. Microsoft zelf heeft de exacte cijfers niet bekendgemaakt maar uit onderzoek van Computerworld blijkt dat het bedrijf uit Redmond sinds de lancering van de eerste tablet al zo’n 1,7 miljard dollar verlies gedraaid heeft. Geen enkel kwartaal was tot op heden winstgevend voor het bedrijf.

Uit de cijfers die Computerworld heeft opgevraagd kunnen we bijvoorbeeld opmaken dat Microsoft het afgelopen kwartaal 402 miljoen dollar omgezet heeft met de verkopen van Surface-tablets. Daar tegenover staat een kostenplaatje van 722 miljoen dollar, wat dus een verlies van 363 miljoen dollar betekent.

Microsoft heeft zelf wel wat uitleg gegeven over de hoge kosten in de afgelopen maanden. Dit zo namelijk komen door de ontwikkeling van een tablet die op het laatste moment geschrapt is, waarschijnlijk de Surface Mini. Het is niet duidelijk of deze tablet op een later moment alsnog gelanceerd wordt.

Vanaf 28 augustus ligt de Microsoft Surface Pro 3 in de Nederlandse winkels. Dit model moet volgens het bedrijf uit Redmond de ultieme combinatie tussen een tablet en een laptop zijn, en dat voor een prijs van minimaal 819 euro. Of Microsoft de verwachtingen waar kan maken lees je in onze Surface Pro 3 review.

 • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Reacties

 1. daniel
  08 augustus, 2014 om 9:25

  Aangezien nu al bekend is dat volgend jaar windows 9 uitkomt zal deze tablet ook geen klapper worden lijkt me.
  Overal lees je dat de meeste consumenten windos 8 links laten liggen en
  Liever voor windows 7 gaan..nou is windows 7 niet voor tablets bedoeld maar het zit hem in de windows versie.
  Microsoft is simlelweg TE laat begonnen om in de tablet wereld te stappen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.