Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft maakt OneNote via update geschikt voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2014, 18:47 CategorieAndroid

Microsoft heeft vandaag via een update OneNote geschikt gemaakt voor Android tablets. Microsoft notitie-app, en tegenhanger van Evernote, was natuurlijk al tijden beschikbaar voor Android maar sinds vandaag is de interface ook geschikt gemaakt voor grotere schermen.

OneNote voor Android tablets

Naast een nieuwe en verbeterde lay-out voor grotere schermen heeft Microsoft ook verbeteringen doorgevoerd voor zowel de handschriftherkenning als de opties voor het opmaken van notities en tekst. OneNote blijft een interessante app, en kent vooral op Microsofts eigen Surface Pro 3 bijzonder goede integratie. OneNote een van de apps die perfect cross-platform gebruikt kan worden en de uitvoering hiervan is wat mij betreft erg goed gedaan.

Uit onze Surface Pro 3 review:

Microsoft levert namelijk standaard de pen/stylus bij de Microsoft Surface Pro 3. En door op de achterkant van de pen te drukken wordt automatisch een nieuwe notitie in het programma OneNote geopend. Zelfs als de tablet op dat moment ‘op slot zit’. Deze snelle notitie manier is natuurlijk best gaaf. Dubbelklikken op de achterkant van de pen doet hetzelfde, maar combineert dit met de kracht van een screenshot.

OneNote heeft verschillende interessante mogelijkheden zoals het scannen van foto’s of afbeeldingen om daar tekst van te maken (OCR), annoteren van PDF bestanden en uitgebreide stylus-ondersteuning. Natuurlijk wordt alles keurig synchroon met elkaar gehouden via OneDrive en is er een ruim aanbod om notities en zelfs notitieblokken met vrienden en familie te delen.

Microsoft OneNote is beschikbaar voor Android, iOS en natuurlijk voor Windows zelf. Er is ook een, versimpelde, web interface.

  • OneNote
  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.