Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft updatet OneDrive Android-app met toegang tot zakelijk account

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2014, 9:45 CategorieAndroid

Microsoft heeft met OneDrive, voorheen SkyDrive genoemd, één van de grootste clouddiensten waarmee gebruikers bestanden kunnen opslaan in de cloud en kunnen synchroniseren met verschillende apparaten. Deze week heeft Microsoft een update voor de Android-app van OneDrive uitgerold waarmee het mogelijk wordt ook bestanden uit een zakelijk OneDrive-account in de app te tonen.

Met de OneDrive-app voor Android krijg je toegang tot je persoonlijke bestanden die in de cloud opgeslagen staan. Na de update is het mogelijk om ook een zakelijk account aan de app toe te voegen. Vervolgens worden bestanden en documenten uit het zakelijke account middels verschillende icoontjes aangegeven. Meerdere accounts kunnen in dezelfde applicatie beheerd worden. Daarnaast is de beveiliging van de app verbeterd. Je kunt als gebruiker nu een specifiek bestand, een map of de gehele app beveiligen middels een pincode. Ook voert Microsoft een aantal updates door waarmee de back-up van de camera (galerij) verbeterd wordt.

Momenteel zijn de nieuwe mogelijkheden alleen beschikbaar in de Android-app van OneDrive. Microsoft heeft echter aangegeven dat de functies op korte termijn ook uitgerold worden naar de iOS- en Windows Phone-versie van de applicatie.

OneDrive van Microsoft is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • OneDrive
  • Delen:

Reacties

  1. ajon
    29 augustus, 2014 om 9:52

    Soms begrijp ik Microsoft niet. Eerst Android dan pas Windows Phone. Hoe gaan ze met deze strategie gebruikers overtuigen om te kiezen voor Windows Phone i.p.v. een Android? Hoe geloofwaardig zijn ze als ze aan ontwikkelaars vragen om ook te denken aan de Windows Phone Store?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.