Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft verhelpt ‘snel’ verhittingsproblemen Surface Pro 3

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2014, 11:05 CategorieWindows

Microsoft heeft aangekondigd ‘snel’ wat te willen doen aan de aanhoudende, maar niet vaak voorkomende overhittingsproblemen die de i7-versie van de Surface Pro 3 ondervindt. Wanneer Microsoft precies met een oplossing komt, is niet bekend.

Microsoft heeft laten weten dat het bedrijf zich bewust is van de problematiek rondom de i7-versie van de tablet/laptop-hybride, waarbij de tablet heel warm wordt, zichzelf afsluit en pas weer aan kan wanneer de hardware is afgekoeld. In een statement laat het bedrijf uit Redmond weten dat ‘uit eigen onderzoek blijkt dat dit sneller voorkomt dan nodig, en alleen wanneer je het apparaat herstart, want wanneer het gewoon draait komt het niet voor’. Microsoft sluit dan af met de melding ‘snel’ met een oplossing voor dit probleem te komen, maar het is niet in staat te melden wanneer.

Klachten

Maandag kwam opeens in het nieuws dat een klein groepje Surface Pro 3-eigenaren, die de twaalf inch Intel i7-versie hebben aangeschaft, klaagt nu bij Microsoft dat de tablet/laptop-hybride last heeft van oververhittingsproblemen. Verschillende gebruikers gaven daarbij aan dat de tablet onnodig en ongelooflijk heet wordt bij normaal gebruik, zoals browsen op het internet of bekijken van video’s via YouTube. Als tegengeluid zijn er ook mensen die aangeven zich niet te herkennen in de problematiek. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat de tablet best warm kan worden wanneer je hem intensief gebruikt (zoals bij een game, bijvoorbeeld), maar dat het nergens echt opvallend heet wordt.

Gelukkig heeft Microsoft het in de gaten en werkt het op dit moment aan een oplossing. Het is dus nog even wachten voordat de problemen voorbij zijn.

Lees ook onze review van de Surface Pro 3.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.