Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft verwijdert desktopfunctie van Windows RT’

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2014, 12:44 CategorieWindows

Het schijnt dat Microsoft voornemens is de desktopfunctionaliteit te gaan verwijderen van toekomstige Windows RT-tablets, zodat die enkel nog de Metro-interface behouden. Huidige Windows RT-apparaten beschikken over een Metro-interface én een desktop mode, net zoals computers met Windows 8.1.

Windows RT

Deze mogelijke aanpassing zou betekenen dat Windows RT-tablets enkel touch devices zouden worden. Om welke type tablets het gaat en wanneer de wijziging doorgevoerd gaat worden, is echter niet bekend. Ook is niet bekend of deze verandering gaat plaatsvinden bij álle RT-tablets, alle toekomstige of alleen een paar modellen, dus dat is nog even afwachten.

De Windows RT-desktop is wezenlijk anders dan de desktops op reguliere Windows-tablets en -pc’s. Zo kunnen pc-applicaties niet draaien op een Windows RT-tablet. Microsoft levert ook maar een paar pc-apps voor RT, namelijk File Explorer, Internet Explorer en Office RT – andere RT-apps moeten uit de Windows Store gehaald worden.

De meest voor de hand liggende reden dat Windows RT-tablets zowel Metro als de normale desktop ondersteunen, is dat Microsoft het beste uit beide werelden wil aanbieden. Echter, pc-gebruikers gebruiken vaker de desktop-versie van Windows 8.1 en tablets-gebruikers houden het voornamelijk bij Metro, waardoor het aanbieden van twee interfaces nogal overbodig lijkt.

Of dit de echte reden is, is ook niet bekendgemaakt. Voorlopig hebben we nu nog te maken met (zeer hardnekkige en geloofwaardige) geruchten. Hopelijk reageert Microsoft snel op dit gerucht, zodat iedereen weet waar hij aan toe is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.