Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola werkt aan verschillende tablets

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2014, 14:00 CategorieAndroid

Een paar dagen geleden lekte de roadmap voor Motorola’s smartphones uit op het internet. Natuurlijk keken wij direct of daar ook verwijzingen naar eventuele tablets zichtbaar waren, zonder resultaat. Toch is vandaag bekend geworden dat Motorola wel degelijk aan een paar tablets werkt. Er wordt getest met 7, 11 en 12,5 inch schermformaten.

Motorola Xoom

Het is alweer ruim 2 jaar geleden dat we voor het laatst een tablet van Motorola zagen, de Motorola Xoom. Net als zijn voorganger wist deze tablet het grote publiek niet te overtuigen, en dus werd het tablet avontuur stopgezet.

Ondertussen is er natuurlijk een hoop veranderd en is Motorola eigendom geweest en ondertussen onderdak heeft gevonden bij het Chinese Lenovo. Bronnen bij het Amerikaanse PhoneArena weten nu te melden dat er sprake is van een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. Er wordt getest met verschillende schermformaten en hoewel de tablets die nu intern gebruikt worden draaien op een Snapdragon processor moet een uiteindelijk consumentenproduct draaien op een Tegra K1 processor van Nvidia.

De tablet met onbekend schermformaat en de Tegra K1 chip moet uiteindelijk in zomer 2015 beschikbaar komen voor de verkoop. Tussen nu en dan kan er echter natuurlijk nog een hoop veranderen, dus de kans dat we ooit nog een tablet onder de Motorola naam zien is wat ons betreft maar marginaal toegenomen.

Voor nu kijken we gewoon nog maar even uit naar Motorola’s phablet (afgebeeld).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.