Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MSI brengt S100 Windows Bay Trail-tablet uit

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2014, 11:42 CategorieWindows

MSI, een fabrikant van gaming gerelateerde laptops en tablets, kondigt zijn nieuwste speeltje aan: de MSI S100 Windows Bay Trail 3-in-1-tablet. Wanneer de laptop precies uitkomt, is nog niet bekend. Maar dat het een krachtig beestje is, staat wel vast.

De MSI S100 Windows Bay Trail 3-in-1-tablet wordt geleverd met Windows 8.1, een toetsenbord en beschermende hoes, zodat je hem veilig kunt meenemen wanneer je onderweg bent. MSI stelt zelf dat, door die producten mee te leveren, dit de ideale en meest multi-functionele tablet is voor een productief en creatief leven – maar zo op het eerste gezicht doet de ‘3-in-1’-tablet niet heel veel nieuwe dingen in vergelijking met andere producten op de markt.

IPS

De tablet heeft een tien inch touchscreen met een resolutie van 1280 x 800 (IPS). IPS staat voor In Plane Switching en zo’n display zorgt voor een betere kleurweergave, een hoger contrast en wijdere kijkhoeken dan een standaard LCD-display. Verder heeft de tablet twee camera’s van twee megapixels aan boord, plus nog een micro SD-kaartslot, mini HDMI output, 802.11n WiFi en Bluetooth 4.0.

msi-s100_01

De MSI S100 Windows Bay Trail 3-in-1-tablet is voorzien van een Intel Atom Bay Trail-T quadcore-processor; dat houdt simpelweg in dat de tablet qua performance behoorlijk hoog scoort en desondanks weinig van de batterij opslurpt. Dat resulteert in tien uur onafgebroken gebruik van de S100 (afhankelijk van hoe je hem gebruikt, MSI gaat in die berekening uit van een gemiddelde). Ook heeft de tablet een werkgeheugen van twee gigabytes en een intern geheugen van 64 gigabytes.

Zelfs wanneer je de beschermende hoes en het toetsenbord meeweegt, weegt de tablet nog geen kilo. 890 gram weegt het apparaat in totaal, wat hem lekker mobiel maakt. Wanneer de tablet op de markt komt, heeft MSI nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.