Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus 8-tablet komt definitief van HTC

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2014, 10:17 CategorieAndroid

De afgelopen zes maanden heeft de geruchtenmolen overuren gedraaid als het gaat om de ‘HTC-tablet‘, ‘de Flounder’ of ‘de Nexus 8‘ en niemand wist eigenlijk zeker of we het al die tijd over één en hetzelfde apparaat hadden. Vandaag lijkt daar éindelijk verandering in te komen: dankzij een Wi-Fi-classificatie weten we inmiddels zeker dat de Nexus 8, ook bekend als Flounder, dé nieuwe HTC-tablet is.

Wi-Fi-classificatie

Dankzij een verplichte Wi-Fi-classificatie weten we inmiddels zeker dat de Nexus 8-tablet, waar al maanden flink over gespeculeerd wordt, van HTC af komt. In het document, dat je hieronder kunt bekijken, worden er geen echte specificaties van de tablet vrijgegeven, maar, naast de bevestiging dat de Nexus 8 dus van HTC komt, wel kunnen we met zekerheid stellen dat de 8 Android L, Lemon Meringue Pie, als besturingssysteem krijgt, zoals verwacht. Ook is bekend dat de tablet in twee varianten op de markt komt: eentje met alleen Wi-Fi en eentje met een dataverbinding.

htc-maakt-nexus-8-tablet-bevestigt-wifi-registratie-flounder

De HTC Nexus 8 zou voor 9 oktober van dit jaar al beschikbaar moeten zijn, maar onduidelijk is nog of dat alleen in Noord-Amerika of in heel de wereld het geval is. De tablet gonst al ruim zes maanden door de gangen als één van de grootste geruchten rondom nieuwe Google-tablets, maar het wachten op de definitieve code van Android L schijnt roet in het eten te gooien. Pas wanneer dat besturingssysteem compleet stabiel is, komt de tablet, naar verwachting, uit.

De Nexus 8 van HTC zou in ieder geval een bijzonder apparaat worden. Zo wordt de tablet volgens de bronnen voorzien van een uniek en innovatief design, en een aantal high-end specificaties. Onder de motorkap wordt mogelijk een 64-bit-processor van Intel gebruikt, iets dat we ook meer dan eens in geruchten voorbij hebben zien komen. Google en HTC zouden de productie van de tablet in juli starten en het model ergens eind dit jaar op de markt brengen voor een prijs van rond de 300 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.