Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nexus 9 aankondiging voor 9 oktober’

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2014, 19:28 CategorieAndroid

We weten alweer een tijdje dat Google werkt aan een nieuwe Nexus tablet. In samenwerking met HTC moet er straks weer een tablet op de markt komen die een voorbeeldrol zal vervullen richting andere fabrikanten. Dit jaar lijkt er gewerkt te worden aan een tablet met een 8.9 inch scherm en een 64-bit processor.

Presentatie Nexus 9 voor 9 oktober

Nu professioneel lekker @EvLeaks zijn druppelaar aan de wilgen heeft gehangen moeten we het doen met zijn Chinese tegenhanger, @UpLeaks. Laat die nu weten te melden dat de presentatie van de HTC T1, a.k.a. de Google Nexus 9, gaat plaatsvinden voor 9 oktober. Dat kan dus ook zomaar morgen zijn. Zoals een goed lekker betaamd vermoeit hij/zij zichzelf niet met al te veel details en wordt er vanzelfsprekend al helemaal geen bron genoemd. Toch is het leuk om weer even de Nexus 9 onder de aandacht te brengen, het is namelijk alweer een paar weken geleden dat we er voor het laatst over schreven.

We verwachten dat de Nexus 9 zal draaigen op een Nvidia Tegra K1 processor, een 64-bit chip op de ARMv8-architectuur. Na veel verschillende geruchten lijkt de verwachting qua werkgeheugen zo rond de 4GB te liggen en zal het 8.9 inch display voorzien zijn van 1440 x 2048 pixels (218PPI). Overige specificaties zijn nog niet erg veel behandeld, maar we verwachten een standaard Nexus pakket zoals NFC, GPS en een variant met mobiel internet. Een MicroSD slot zien we eigenlijk nooit in een Nexus tablet, dus die verwachten we (helaas) ook niet in de Nexus 9.

Aangezien een Nexus presentatie doorgaans gepaard gaat met een lancering van een nieuwe Android versie verwachten we dus nu ook de officiële lancering van Android L voor 9 oktober.

  • Delen:

Reacties

  1. WokYourLeg
    29 oktober, 2014 om 8:59

    Weten jullie waar ik de nieuwe Nexus 9 kan bestellen, want ben al bij de lokale Dixons geweest maar die konden me ook niet verder helpen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.