Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Dell Inspiron Windows 8-convertibles voorlopig niet naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2014, 10:32 CategorieWindows

We zouden het bijna vergeten maar begin juni heeft Dell verschillende nieuwe producten gelanceerd, waaronder twee Windows 8-convertibles. De nieuwe modellen gaan onder de naam Inspiron 11 3000 en Inspiron 13 7000. Uit navraag bij Dell blijkt echter dat deze interessante apparaten voorlopig niet op de Nederlandse markt zullen verschijnen.

De modellen in de nieuwe Inspiron-serie beschikken over een zogenaamd convertible-design. Dit houdt in dat het scherm 360 graden gedraaid kan worden waardoor het apparaat in verschillende posities, waaronder een tabletpositie, te gebruiken is. Het idee hierachter is dat je bepaalde posities voor de consumptie van media gebruikt en andere posities voor productief werken. Het moet dus de ‘ideale’ combinatie tussen een tablet en een laptop zijn, maar dat horen we wel vaker.

Dell-Inspiron-13-7000-2

Het goedkoopste model in de Inspiron-serie is de Inspiron 11 3000. Deze convertible is voorzien van een 11.6-inch display met een 1.366 bij 768 pixels resolutie en komt onder meer in een configuratie met Intel Vay Trail-processor. Ook is er 4GB aan werkgeheugen en 500GB aan opslaggeheugen aanwezig, vergezeld door usb- en hdmi-poorten en een sd-kaartlezer. Het iets duurdere en grotere model is de Inspiron 13 7000. Dit apparaat is voorzien van een 13.3-inch display met full hd-resolutie, een Intel Core-processor, maximaal 8GB aan werkgeheugen, drie usb 3.0-poorten, een hdmi-poort, een sd-kaartlezer en een toetsenbord met achtergrondverlichting voor de toetsen.

Dell-Inspiron-13-7000

In onder meer de Verenigde Staten liggen de Dell Inspiron 11 3000 en Inspiron 13 7000 inmiddels in de winkels voor adviesprijzen van respectievelijk 450 dollar en 650 dollar. Dell laat tegenover TabletsMagazine weten dat er geen plannen zijn om de convertibles op de Nederlandse markt te brengen. Wel kun je in Nederland nog steeds naar de winkel voor de XPS-convertibles, waaronder de XPS 11 en XPS 12.

  • Delen:
Dell Inspiron 13 7000
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.