Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe iPad Air krijgt anti-reflecterende coating’

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2014, 9:51 CategorieiPad

De presentatie van de nieuwe iPads (Air en mini) zal naar verwachting ergens eind september of begin oktober plaatsvinden. En dus is het logisch dat de grote fabrieken van Foxconn en andere toeleveranciers een begin aan het maken zijn met de productie van Apple’s nieuwe iPad Air en iPad mini. De kans dat er dan iets uitlekt is natuurlijk ook opeens een stukje groter.

Nieuwe iPad krijgt anti-reflectie coating

Volgens bronnen die het Amerikaanse Bloomberg bij Foxconn heeft gaat Apple dit jaar een nieuwe coating introduceren op de iPad Air. Deze coating moet het reflecterende vermogen van de iPad een stuk gaan terugbrengen, waardoor gebruik buitenshuis een stuk beter mogelijk moet gaan zijn. Volgens dezelfde bronnen heeft Foxconn wel de nodige problemen met deze coating, het schijnt de nodige ‘uitdagingen’ met zich mee te brengen. Dit is misschien ook de reden dat deze nieuwe coating zich alleen een weg lijkt te vinden naar de nieuwe iPad Air, de nieuwe iPad mini moet nog even wachten op deze vernieuwing. Op zichzelf opvallend omdat Apple sinds vorig jaar de feature-set van beide iPads gelijk heeft getrokken, en de consument alleen een keuze hoefde te maken in het schermformaat.

We hebben natuurlijk al regelmatig geschreven over de geruchten rondom de nieuw iPad Air, die we voor het gemak op dit moment maar even de iPad Air 2 noemen. Volgens de verwachtingen krijgt de nieuwe iPad Air de TouchID vingerafdrukscanner die we nu kennen uit de iPhone 5S, zijn de volumeknoppen verzonken in de behuizing en is het design van de speaker-grill iets aangepast. Echt grote vernieuwingen zullen pas in een volgende generatie plaatsvinden. Al is de TouchID vingerafdrukkensensor in de iPhone 5s wel een bewezen indrukmaker, ook ondergetekende wil ondertussen niet meer anders.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.