Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe iPad krijgt 12.9 inch-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2014, 10:40 CategorieiPad

Volgens Bloomberg is er een nieuwe iPad in de maak met een scherm van 12.9 inch, wat zo’n drie inch toevoegt aan het scherm van een oudere broer als iPad Air. Er gaan al maanden geruchten over deze grote iPad, die in 2015 uit zou moeten komen; en dat lijkt nu allemaal waarheid te worden.

Grotere iPad

De grote iPad schijnt al minstens een jaar in ontwikkeling te zijn en is ontworpen om de stagnerende en tegenvallende iPad-verkopen een boost te geven. Dat de iPads niet meer als warme broodjes over de toonbank gaan, zoals Apple’s iPhone wel doet, heeft mogelijk te maken met de ontwikkeling dat tablets vaker doorgegeven worden binnen de familie wanneer er een nieuwe aangeschaft wordt en de populareit van groter wordende smartphones, de phablets.

Volgens het Amerikaanse Bloomberg is Apple inmiddels in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van de grotere iPad en moet dit model al in het eerste kwartaal van 2015 in productie gaan. Een lancering in het tweede kwartaal van volgend jaar lijkt dus voor de hand te liggen.

Meerwaarde

De kans is groot dat Apple denkt er goed aan te doen nù met een grotere iPad te komen, omdat dus het idee heerst dat consumenten de meerwaarde van een tablet, die net iets groter is dan een smartphone, niet inzien. Door in te zetten op een markt waar grotere schermen wel degelijk meer voordeel bieden, neem de laptopmarkt, maar niet zo veel ruimte en hardware eisen als laptops, kan nog wel eens het verschil maken voor de verkopen.

Het enige obstakel dat voor een grote iPad in de weg staat, is het idee dat grote tablets niet erg mobiel zijn. Als we echter kijken naar het succes van Microsofts Surface Pro 3, met zijn 12 inch-scherm en complete computer aan boord, denken we dat dat wel mee gaat vallen.

Een andere bewijs dat Apple aan een grotere iPad zou werken, is dat iOS 8 mogelijk in staat is om te multitasken. Nu is dat voor de meeste Windows- en Android-gebruikers normaal, maar iOS-gebruikers hebben het al die tijd zonder moeten doen. Multitasken betekent mogelijk sterkere hardware en met een groter scherm is er nog ruimte voor ook. Het is nog even afwachten totdat Apple zelf de aankondiging doet.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.