Nvidia Shield Tablet te koop in Nederland

15 augustus 2014 1 Minuut 7 Reacties
Nvidia-Shield-Tablet

Goed nieuws voor diegenen die een tablet zoeken waarmee comfortabel games gespeeld kunnen worden. Sinds vandaag is de Nvidia Shield Tablet namelijk in Nederland te koop. De tablet, welke voorzien kan worden van een controller, heeft een adviesprijs van 299 euro en is te koop bij onder meer Paradigit, Komplett en Alternate.

Nvidia Shield Tablet

De Nvidia Shield Tablet is ontwikkeld door chipfabrikant Nvidia en moet de ultieme game-ervaring bieden. De tablet beschikt dan ook over de krachtige Nvidia Tegra K1-processor en kan voorzien worden van een optionele draadloze controller. Het scherm van de tablet heeft een formaat van 8-inch en is voorzien van een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie. Daarbij ondersteunt het scherm input van de meegeleverde stylus. Deze DirectStylus is passief maar biedt prestaties die in de buurt komen van een active digitizer stylus.

Onder de motorkap zien we de Nvidia Tegra K1-processor, voorzien van vier kernen en een kloksnelheid van 2.2GHz. Onderdeel van de chip is de Kepler-gpu. Deze grafische processor beschikt over 192 grafische kernen en moet ervoor zorgen dat grafisch intensieve games vloeiend worden weergegeven, inclusief 3D-effecten.

Deze processor wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Overigens beschikt de 32GB-versie standaard over 4G voor snel mobiel internet. De 16GB-versie is een WiFi-only model. Het geheel draait op Android 4.4 KitKat-software. Nvidia heeft een lijst samengesteld waarin games te vinden zijn die geoptimaliseerd zijn voor de Shield Tablet.

Een overzicht van alle specificaties, prijzen en features vind je op de productpagina van de Nvidia Shield Tablet.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nvidia Shield Tablet is te koop bij onder meer Paradigit, Komplett en Alternate. De 16GB-versie kost 299 euro, terwijl de 32GB-versie met 4G voor 399 euro over de toonbank gaat. De controller is los te koop voor 59,99 euro en ook kun je een cover kopen voor 29,99 euro.

Reacties (7)