Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

NVIDIA Shield te zien in unboxing-video

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2014, 11:54 CategorieAndroid

De Nvidia Shield is al elders verkrijgbaar in de wereld en de mensen van PhoneAerna.com hebben er eentje bemachtigd. In hun video, waarin ze de tablet gericht op gaming uit de doos halen, kunnen we de tablet eens van alle kanten goed bekijken. De tablet komt volgende week, tijdens Gamescom, uit.

In de doos zien we een aantal dingen. Natuurlijk de Nvidia Shield-tablet, maar ook een handleiding, speciale USB-oplader die onderweg opladen toestaat, een microUSB-kabel en nog wat andere kleine dingen. De tablet is voorzien van een zacht, rubberachtig materiaal aan de achter- en zijkanten, zodat de tablet mogelijk altijd lekker in de hand ligt.

Nvidia Tegra K1

Verder beschikt de tablet over een 8-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie en wordt het geheel aangedreven door een Nvidia Tegra K1-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz. Deze processor wordt vergezeld door een Kepler grafische chip met maar liefst 192 kernen en 2GB aan werkgeheugen. De tablet draait op Android 4.4.

De Shield Tablet beschikt over een microHDMI-poort zodat games ook op een groot scherm weergegeven kunnen worden, en is voorzien van een microUSB-poort voor onder meer het opladen van de controller. Verder is de tablet uitgerust met Bluetooth 4.0, gps, optioneel 4G, WiFi (2.4GHz en 5GHz), een microSD-kaartlezer om het geheugen van 16GB of 32GB uit te breiden, een 5 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde.

De controller is voorzien van een D-pad, twee analoge sticks en A,B, X en Y knoppen. Ook zijn er schouderknoppen aanwezig en zien we volumeknoppen, een home-knop, een back-knop en een play-knop terug. Daarbij is de controller voorzien van een ingebouwde microfoon waarmee spraakgestuurd zoeken mogelijk gemaakt wordt. De controller kan via de microUSB-poort opgeladen worden. Je kunt per tablet maximaal vier controllers koppelen.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.