Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Onderweg games kopen door Xbox One Smartglass-update

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2014, 23:09 CategorieApplicaties

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het zijn Xbox One SmartGlass-app heeft geüpdatet. Met de update is het mogelijk onderweg alvast die nieuwe game of extra downloadable content binnen te halen, zodat je dat niet nog eens thuis hoeft te doen en meteen aan de slag kunt. Mits je natuurlijk je Xbox One hebt ingesteld dat hij alle updates automatisch binnenhaalt.

Xbox One

Vanaf vandaag is het mogelijk om op je mobiele telefoon of tablet een update binnen te halen voor Xbox One Smartglass. Met die applicatie kon je al binnenshuis veel doen: zo kan SmartGlass ingezet worden als tweede scherm bij een rpg (waar je een kaart van de omgeving op het scherm te zien is) of als tactisch hulpmiddel (waarmee je in bepaalde sportgames alvast de tactiek van je team bepaalt). Handige applicatie dus, en zeker een welkom, maar niet altijd even noodzakelijk, hulpmiddel.

De nieuwe update, die vandaag dus is uitgebracht, verandert daar wellicht weinig aan – zeker niet voor de mensen die hun Xbox-spelcomputer altijd hebben uitstaan. Het mag dan wel mogelijk zijn om onderweg alvast die nieuwe game of extra downloadable content binnen te halen, maar staat je Xbox One altijd uit, dan gaat die vlieger niet op. Het is dus van belang om je One altijd op standby te hebben staan en hem zo instellen dat-ie updates automatisch binnenhaalt, anders heb je niet zo veel aan deze update.

Nog niet uit in Nederland, wel met een omweg

Momenteel is de applicatie nog niet officieel in Nederland uit – net als de Xbox One, overigens. Heb je het apparaat toch staan en wil je gebruikmaken van deze service, dan kun je, afhankelijk van het besturingssysteem waar je op werkt (iOS of Android) verschillende dingen doen. Voor iOS-liefhebbers is het mogelijk om je iPad in een andere taal te zetten waar de One wel uit (Engeland bijvoorbeeld), naar de store gaan en de app downloaden. Daarna zet je de instellingen weer terug en zou alles moeten werken.

Android-gebruikers kunnen de Xbox One SmartGlass bèta uit de Google Play Store downloaden of, wanneer je gebruik wil maken van de internationale versie, een .apk-bestand opzoeken en die met een omweg (Dropbox, Gmail) op de telefoon zetten en installeren. Let wel op: hiervoor moet je hebben ingesteld dat het mogelijk is om apps van buiten de store te installeren. Dat doe je heel gemakkelijk onder Instellingen, Beveiliging en dan ‘Onbekende Bronnen’ aanvinken. De app is al wel beschikbaar in Nederland in de Windows Store.

 • Xbox One SmartGlass
 • Delen:

Reacties

 1. Pieter
  19 augustus, 2014 om 0:44

  je kan de xboxsmartglass BETA app wel downloaden voor android, kun je ook alles mee doen, hoor!!

  • Wesley Akkerman
   19 augustus, 2014 om 8:52

   Bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.