Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Originele BioShock komt binnenkort naar iPad

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2014, 16:24 CategorieApplicaties

Speluitgever 2K Games heeft vandaag bekendgemaakt dat de first-person shooter BioShock binnenkort uitkomt voor iPad Air, iPad Mini 2 en iPad 4 (ook iPhone 5S, iPhone 5C, en iPhone 5, maar eerdere versies van beide productlijnen worden niet ondersteund). De game wordt geoptimaliseerd voor een touchscreen, maar zal verder in de originele staat behouden blijven, aldus de uitgever.

BioShock is een first-person shooter action-adventure-spel waarin spelers in de huid kruipen van Jack, een overlevende van een vliegtuigongeluk in de Atlantische Ocean in de jaren zestig. Terwijl Jack tussen de wrakstukken en alle vlammen door naar de kant zwemt, ontdekt hij een vuurtoren. Nadat hij helemaal naar boven is gelopen, ontdekt hij een ouderwetse, rond duikboot die hem mee naar de onderwaterstad Rapture neemt. Hier begint Jacks avontuur pas echt.

Rapture

BioShock is één van de meest gewaardeerde games van de afgelopen generatie spelcomputers (Xbox 360 en PlayStation 3). Het spel is vooral bejubeld vanwege het (dubbelzinnige) plot, de setting en de manier waarop het de speler letterlijk onderdompelt in de wereld van de Rapture, waar niets is wat het lijkt. Jack gaat op zoek naar de waarheid achter de onderwaterstad, injecteert zichzelf met speciale plasma-injecties waarmee hij nieuwe vaardigheden krijgt en redt ondertussen de Little Sisters van de Big Daddy’s.

BioShock is in 2007 ontwikkeld door Irrational Games en kreeg bij de lancering topwaarderingen met reviewscores van tien uit tien door Game Informer, 9.7 uit tien van IGN en negen uit tien van GameSpot. De franchise heeft ook meer dan 28 awards gewonnen voor haar visionaire kunst, verhaallijn, audio en de algehele kwaliteit. Deze zomer moet de game nog uitkomen voor iOS.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.