Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

PadFone X mini duikt op bij FCC

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2014, 9:41 CategorieAndroid

De FCC database is een bijna onuitputtelijke bron van signalen als het gaat om nieuwe consumentenelektronica. Doe een simpele zoekopdracht hier op de website en je ziet hoe vaak een nieuwe apparaten via de FCC database voor het eerst ontdekt worden. Vandaag maken we via deze weg kennis met de PadFone X mini.

PadFone X mini

Deze nieuwe PadFone lijkt in eerste instantie heel erg op de Asus PadFone mini die al eens een officiële presentatie heeft gehad. Deze PadFone X mini zou dan ook zomaar maar eens de variant kunnen zijn die speciaal voor de Amerikaanse markt (en hun afwijkende netwerkfrequenties) bedoeld is.

De Asus Padfone mini is de kleinste telg uit de Padfone-familie. De smartphone is voorzien van een 4.3-inch ips lcd display met een resolutie van 800 bij 480 pixels en draait op een Intel Atom Z2560-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz. Deze processor wordt dus ook gebruikt om de tablet aan te sturen.

Asus Padfone mini 4 3 770x440   Asus Padfone mini 4.3

Verder is de Padfone mini uitgerust met 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een 1.170mAh accu, Bluetooth 4.0 en NFC voor draadloze communicatie, 3G voor mobiel internet en natuurlijk WiFi. Aan de voorzijde vinden we een 2 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 8 megapixel camera waarmee foto’s en video’s gemaakt kunnen worden. Ook is de smartphone voorzien van een microUSB-poort met MHL-ondersteuning.

Asus Padfone mini Station – specificaties

Het Padfone Station is de naam voor de tablet. Deze beschikt over een gleuf aan de achterzijde waarin de tablet geschoven kan worden. Vervolgens wordt automatisch het beeld op de tablet weergegeven. De tablet is voorzien van een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en beschikt over een webcam aan de voorzijde. Ook is de tablet uitgerust met een eigen 2.200mAh accu.

Prijs en beschikbaarheid

Op dit moment is het dus nog niet helemaal duidelijk of deze X versie van die Padfone mini dus wel of niet afwijkt. Het is mogelijk dat er dus gewoon een stille lancering plaatsvind en we verder nooit meer wat lezen over deze smartphone/tablet hybride. Maar het is dus ook mogelijk dat de X versie wel degelijk een afwijkende set specificaties en een afwijkend design heeft, in dat geval verwachten we een officiële presentatie tijdens IFA 2014 in Berlijn.

  • Delen:
Asus Padfone mini 4.3
Android Jelly Bean (4.3)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.