Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon komt naar de iPad

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2014, 17:03 CategorieApplicaties

Pokémon komt naar de iPad. Eindelijk, zou je zeggen; maar helaas niet in de vorm waar veel fans van de serie al jaren op wachten. In plaats van ouderwets op jonge leeftijd je huis verlaten en de wereld in te trekken, is het van belang om de beste kaarten op zak te hebben en je tegenstander met vooraf bepaalde tactieken uit te schakelen. Juist, het officiële trading card game komt naar iPad.

De Pokémon Trading Card Game verschilt in de kern misschien niet zo veel van de hoofdserie, maar is wel degelijk anders. Daar waar je in het in 1999 uitgebrachte Pokémon Red tot aan het vorig jaar uitgekomen Pokémon Y de wereld in trekt om monsters te vangen, te trainen en tegen elkaar te laten vechten, doe je in de trading card game eigenlijk alleen het laatste. Je verzamelt digitale kaartjes en bepaalt met je deck een strategie waar je tegenstanders het moeilijk mee gaan krijgen. In dat opzicht is het wel oprechte Pokémon-gameplay.

Uitzondering

Eerder doken er al eventjes geruchten op over de iPad-app, maar inmiddels heeft The Pokémon Company, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor alles Pokémon, bevestigd dat de app er aan komt. Dat is misschien minder toeval dan je denkt; kaartspellen als Heartstone, van speluitgever Blizzard, blijken enorm populair. En Nintendo, die de rechten van Pokémon op zak heeft, zou eigenlijk gek zijn niet met die hype mee te doen. Bovendien zou dit het eerste spel binnen één van Nintendo’s grootste serie zijn die andersoortige draagbare apparaten aan doet, naast de Gameboy’s en Nintendo DS’en.

pokemon-ipad

Nintendo-directeur Satoru Iwata heeft in het verleden aangegeven core franchises van de spellenboer, zoals Pokémon, Mario of Zelda, liever niet op andere consoles dan die van Nintendo te zien — die spellen moeten altijd een reden blijven om een nieuwe Nintendo-spelcomputer te kopen. Maar Pokémon Trading Card Game is in dat opzicht al jaren een uitzondering: de game is al uitgebracht voor Windows en Mac. Wanneer de Pokémon Trading Card-app naar iPad komt, is echter nog niet bekend.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.