Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Previewversie Windows 9 verschijnt eind september’

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2014, 17:28 CategorieWindows

Eerder deze maand liet Microsoft weten dat gebruikers van Windows 8 voorlopig geen grote updates meer hoeven te verwachten. De eerste grote update, in de vorm van Treshold, staat volgens geruchten gepland voor april 2015. Deze week verschijnt het bericht dat Microsoft volgende maand echter al een previewversie van Windows 9 zou vrijgeven.

Previewversie Windows 9

Volgens Microsoft-expert Mary Jo Foley van ZDNet zou Microsoft ergens eind september of begin oktober de eerste previewversie van Windows 9, welke momenteel gaat onder de codenaam Treshold, willen publiceren. Diegenen die deze versie willen uitproberen moeten er volgens Foley mee akkoord gaan dat er met regelmaat updates worden gepush naar het systeem.

Of Windows 8.2?

Het is overigens nog niet 100 procent zeker dat Microsoft deze grote update onder de naam Windows 9 uit zal brengen. Er is een kleine kans dat het bedrijf uit Redmond Windows 8.2 aanhoudt, in navolging van de Windows 8.1-update die vorig jaar uitgerold wordt.

Vernieuwingen

Als we de geruchten mogen geloven brengt Treshold echter verschillende belangrijke vernieuwingen. Zo zou het startmenu compleet vernieuwd worden, met de opties van het traditionele startmenu en interactieve tegels. Ook zou Microsoft deze versie adaptief maken, wat inhoudt dat bijvoorbeeld op een tablet de tegels-interface getoond wordt, terwijl op een desktopcomputer de desktopinterface getoond wordt. Eerder deze maand verscheen het gerucht dat ook de inmiddels bekende charms-bar plaats zou moeten maken en dat er virtuele desktops geïntroduceerd worden.

Microsoft gaf onlangs nog aan in de toekomst één Windows-versie voor alle apparaten op de markt te willen brengen. Windows Phone, Windows 8, Xbox en Windows RT zouden dan onder één platform vallen dat zichzelf aanpast aan het betreffende apparaat. Onder meer het ontwikkelen en uitwisselen van apps zou hiermee eenvoudiger moeten worden. Het is niet duidelijk of dit idee al doorgevoerd wordt in de volgende grote update.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.