Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm Snapdragon 810 opgedoken in benchmark

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2014, 16:57 CategorieHardware

Stilstand is achteruitgang, een uitspraak die zeker op de tech-wereld van toepassing is. Binnen deze wereld vallen grote spelers over elkaar heen om altijd maar de snelste processor op de markt te hebben. En iedere zware race kent natuurlijk zowel uitvallers als koplopers. Deze koppositie moet namens Qualcomm ingevuld worden door de Snapdragon 810 processor.

Snapdragon 810

De Snapdragon 810 processor is gebouwd op de 64-bit architectuur en beschikt over 8 kernen; 4 ARM Cortex-A57 kernen en vier ARM Cortex-A53 kernen, in combinatie met een Adreno 430 grafische chip. De 64-bit ondersteuning is echter niet het enige interessante. De Snapdragon 810-chip biedt volgens de chipfabrikant bijvoorbeeld 30 procent snellere prestaties dan de Snapdragon 805-processor die onlangs pas aangekondigd is, en is 20 procent zuiniger. Daarnaast is er ondersteuning voor het snellere LPDDR4-werkgeheugen, Bluetooth 4.1, de weergave van 4K Ultra HD-content, en Cat 6 LTE-netwerken. Het was overigens tijdens MWC 2014 dat we voor het eerst hoorde over deze nieuwe processor.

Snapdragon 810 benchmark

Deze processor is nu dus voor het eerst opgedoken in een benchmark programma, AnTuTu. Van een echte test en vergelijking kunnen we echter nog niet echt spreken. Maar er lijkt dus in ieder stappen genomen te worden op een weg die moet leiden naar een beschikbaarheid van de 810 in begin 2015. Deze processor werd overigens getest in een smartphone met een 6,2 inch display en 1600 x 2560 resolutie en Android 4.4.2.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.