Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review en weggeefactie: Logitech Turnaround Folio voor iPad

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2014, 12:57 CategorieAccessoire reviews

Het is alweer even geleden dat we voor onze laatste tablet-accessoire review publiceerden, tijd om daar verandering in te brengen. In deze review kijken we naar de Logitech Turnaround Folio voor de iPad Air en iPad mini retina. Een hoes voor de iPad met een zakelijke uitstraling en verschillende standposities.

Logitech Turnaround Folio – design

Het design van deze Logitech Turnaround Folio laat zich waarschijnlijk het beste omschrijven als zakelijk en chique. Logitech heeft gekozen voor donkere kleuren en een folio-design waar een extra flap (met magneet) de boel sluit. Op deze extra flap zit een zilverkleurig metalen designelement.

Logitech Turnaround Folio voor iPad-6

De afwerking van het gebruikte polyurethaan (plastic) lijkt op die van geborsteld aluminium, en geeft zowel bij de zwarte als donkerrode versie een mooi effect, zeker in combinatie met het eerder genoemde metalen element op de flap. Het materiaal is overigens wel aardig gevoelig voor het aantrekken van stofjes, iets dat vooral bij het fotograferen van de hoes in de weg zit…

Logitech Turnaround Folio voor iPad-2

De Logitech Turnaround Folio is verkrijgbaar in twee kleuren; zwart en midnight red. Zowel de versie voor de iPad Air als die voor de iPad mini met retina display gaan over de toonbank voor 49,95 euro.

Logitech Turnaround Folio – bescherming

De iPad klikt in een hard plastic frame die zo’n beetje de volledige randen van de iPad beschermt, natuurlijk zijn er wel uitsparingen voor speakers, knoppen en de koptelefoon. Het harde plastic frame zit vast aan de buitenkant van de hoes, gemaakt van het zachte, bijna rubberen, aanvoelende polyurethaan. Dichtgevouwen biedt deze Logitech Turnaround Folio veel bescherming, waarschijnlijk bovengemiddeld in vergelijking met andere hoezen. Hiervoor geef je dan wel iets van het dunne design op, al kan deze folio met zo’n 20mm ook niet als heel dik omschreven worden.

Logitech Turnaround Folio voor iPad-5

Logitech noemt zelf hun E.P.S. bescherming, Essential Protect System. Volgens Logitech is de iPad in deze Logitech Turnaround Folio beschermd tegen stoten, krassen en morsen. Ik kan ze prima volgen in die bewering, en denk zelfs dat een iPad een eventuele val vanuit handen of tafel, in gesloten vorm, hoogstwaarschijnlijk wel overleeft.

Logitech Turnaround Folio – standposities

De Logitech Turnaround Folio heeft verschillende mogelijkheden om de iPad in een hoek te zetten. Natuurlijk zijn de standaard landscape posities beschikbaar door de iPad in het plastic frame te laten rusten op de rest van de hoes. Ook is het mogelijk om de iPad een kwartslag te draaien en dus ook in de portrait te gebruiken. Alle standposities werken goed en redelijk stabiel, de landscape posities zijn iets flexibeler omdat een extra rubberen rand in de plastic frame net een beetje meer grip (en dus bruikbare hoeken) biedt.

Logitech Turnaround Folio voor iPad-3

Logitech onderscheidt zich hier wat mij betreft vooral door een allang bestaand concept beter uit te voeren. En met beter bedoel ik vooral compacter. Een draaimogelijkheid binnen een hoes hebben we veel vaker gezien, maar het element waardoor de tablet kan draaien zorgde er tot nu toe voor dat hoezen nogal dik werden. Ze gingen ook vaak gepaard met een keuze om de ‘draaicirkel’ te combineren met een cut-out voor het Apple-logo. Niet de meest charmante oplossing wat mij betreft. De Logitech Turnaround Folio onderscheidt zich ook door de manier waarop de hoes de iPad bruikbaar houdt tijdens ‘normaal’ in de hand gebruik. De combinatie is vrij dun maar wordt vooral handig op z’n plek gehouden door goed geplaatste magneten.

Logitech Turnaround Folio voor iPad-4

Conclusie

De Logitech Turnaround Folio is voor diegene die vooral een professionele en functionele uitstraling moet hebben, en daar is Logitech wat mij betreft goed in geslaagd. Het gebruikte materiaal is van hoge kwaliteit, ondanks dat het duidelijk van plastic is. Het materiaal had overigens wel een dag of wat nodig om zijn ‘nare’ luchtje te verliezen. De standposities werken goed en de bescherming is voldoende voor het type hoes dat deze Logitech Turnaround Folio is. Het probleem zit hem denk ik vooral in de prijs. Dit type hoes is namelijk al zovaak en door verschillende fabrikanten op de markt gebracht dat je een vergelijkbaar systeem al voor zo’n 15 euro op de kop kan tikken. De Logitech kost 50 euro, en hoewel de uitvoering en designkeuzes wat mij betreft het beste tot nu toe zijn, weet ik niet of gebruikers hier ongeveer twee tot drie keer meer dan de concurrentie voor willen betalen.

Win een Logitech Turnaround Folio voor de iPad Air!

Wil jij deze cover winnen voor de iPad Air? Laat dan een leuke reactie achter onder dit artikel, liefst met een goede reden waarom deze cover naar jou moet gaan. We hebben een zwarte iPad Air-versie in de aanbieding voor een willekeurig gekozen deelnemer. Meedoen kan tot zaterdagmiddag 18:00, de winnaar zal dan rond de klok van acht bekendgemaakt worden.

 • Delen:

Reacties

 1. René van Kessel
  28 augustus, 2014 om 16:50

  Nou, ik gebruik de ipad, met hopelijk straks de logitech turnaround folio, als docent voor de klas.
  Na jullie duidelijke uitleg leek het mij dat hij daarvoor wel heel handig was.

 2. Monique Peter
  28 augustus, 2014 om 17:03

  Ik ben een thuishobbykok in opleiding ;) Ooit aangestoken door alle kookprogramma’s op tv ben ik nu ook de meest waanzinnige en exotische recepten aan het uitproberen. Ik heb wel nog heel veel hulp en sturing nodig. Ik maak dus regelmatig gebruik van de iPad in de keuken voor allerlei filmpjes en tips en tricks van kookprogramma’s en van YouTube. Ik moet daarbij de iPad regelmatig draaien, terugkijken en het beeld vergroten ;) En de ingrediënten vliegen tijdens het koken in het rond, dus goede en flexibele bescherming van de iPad is wel nodig!

 3. Stuart
  28 augustus, 2014 om 19:53

  Tv kijken liggende ipad en voor een boek staande ipad daarvoor is deze ideaal natuurlijk.
  Erg leuk..

 4. Ron
  28 augustus, 2014 om 20:38

  Goed en duidelijke review weer Sam en weer een leuke actie van tabletsmagazine.nl

 5. Jeroen
  28 augustus, 2014 om 21:34

  Natuurlijk kan ik zo’n case goed gebruiken, maar mocht ik hem wonen dan gaat hij zeker naar mijn vader. Ze zitten heel veel buiten in hun overkapping en daar gebruikt hij zijn iPad heel veel om bijvoorbeeld tv te kijken. Buitenmensen op die leeftijd moet je stimuleren!! :D

 6. Koen Mathijssen
  29 augustus, 2014 om 8:27

  Heb een ipad mini. Hij bestaat daar ook voor maar helaas kun je hem niet winnen in mini formaat :-) eerlijke en objectieve review.

 7. Ken
  29 augustus, 2014 om 17:45

  Ik doe mee voor mijn broertje. Leuke verrassing voor hem als ik een beetje geluk heb. Zijn huidige case houdt niet meer lang vol, ben ik bang.
  http://i5.photobucket.com/albums/y170/Ken_X/WP_001886_zps010f8e73.jpg

 8. Anita H.
  30 augustus, 2014 om 0:50

  Een goede reden waarom deze naar mij MOET gaan, weet ik niet te bedenken. Ik hoop gewoon dat ik mazzel heb.

 9. Sam
  30 augustus, 2014 om 21:45

  René is de winnaar. We zullen morgen contact opnemen via email voor de adresgegevens.

  Gefeliciteerd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.