Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Skype-notificaties alleen op laatst gebruikte toestel

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2014, 20:56 CategorieAndroid

De videochatdienst Skype, inmiddels in het bezit van Microsoft, heeft alle apps voor Android, iOS en Windows geüpdatet. Voortaan ontvang je namelijk alleen nog maar notificaties van binnengekomen geschreven berichten op het toestel dat je op dat moment gebruikt of echt recentelijk voor het laatst gebruikt hebt. Bellers komen nog wel op alle apparaten binnen, mits die aan staan, natuurlijk.

Overal berichten

Soms gaat die telefoon of tablet (met toegang tot internet) heel de dag af. Nieuw WhatsApp-bericht, nieuwe e-mail of YouTube-video van je favoriete kanaal – noem maar op. Het is om gek van te worden. Skype geeft aan daar wat tegen te willen doen. Gebruik je Skype ook om je vrienden of familie geschreven te sturen, dan komt het voor dat, wanneer iemand antwoord, het teruggestuurde bericht binnenkomt op alle apparaten die aan staan: je laptop, smartphone of tablet. Skype brengt hier dus verandering in door alleen het bericht te sturen naar het laatst gebruikte toestel.

Wat Skype hiermee wil tegengaan is die bestaande irritatie dat er van alles om je heen afgaat met verschillende geluidjes en trillingen. Eigenlijk vroegen de ontwikkelaars bij Skype zichzelf constant af: ‘Waarom gaat mijn smartphone of tablet nog een keer af terwijl ik al het bericht op mijn laptop gelezen heb?’ Zo is het idee ontstaan. Wanneer je vervolgens geen van de apparaten met Skype actief gebruikt, stuurt de dienst wel weer alle berichten door naar alle apparaten. Pak je daarna bijvoorbeeld je tablet, dan verdwijnt de notificatie ook op je smartphone.

En om alles nog gemakkelijker te maken, synchroniseert Skype de chatgeschiedenis tussen alle apparaten, ook wanneer ze niet gebruikt worden. In de komende weken zullen alle platformen van updates worden voorzien. Houd je Android-tablet, iPad of Windows Surface-tablet dus goed in de gaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.