Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony ondersteunt PlayStation Mobile niet meer voor Android

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2014, 13:32 CategorieAndroid

Sony heeft aangegeven niet langer PlayStation Mobile voor Android te ondersteunen. Met de service is het voor onafhankelijke gameontwikkelaars gemakkelijker om hun games op zowel Sony’s PlayStation Vita als het gros van de Android-smartphones en -tablets uit te brengen. Dat laatste houdt dus op te bestaan.

Met PlayStation Mobile maakt Sony het voor zichzelf en onafhankelijke ontwikkelaars mogelijk om kleinere, zogenoemde indie games (spellen van onafhankelijke ontwikkelaars dus) te publiceren op zowel de PlayStation Vita en Android-apparaten die tussen Android 2.3 en Android 4.4.2 zitten. Ook was het voor Sony, als uitgever, mogelijk om via die service oudere PlayStation 1-spellen naar de Vita en Android-apparaten te krijgen.

PlayStation Certified

Maar nu heeft het Japanse hard- en softwarebedrijf dus laten weten niet langer de service te ondersteunen. Smartphones en tablets vanaf Android 4.4.3 hoeven niet langer op de support van Sony te rekenen en de uitgever van de software heeft inmiddels aangegeven ook niet meer te kunnen garanderen dat spellen die via de service zijn binnengehaald, correct werken op apparaten met de nieuwe Android-versie.

Daarnaast kunnen toekomstige gebruikers van Android L, het nieuwe Android, die winkel helemaal niet meer gebruiken. Daarbovenop komt nog dat Sony heeft aangegeven in de toekomst nieuwe apparaten niet te voorzien van de PlayStation Certified-stempel, wat betekent dat dit specifieke apparaat toegang heeft tot de PlayStation Store en dus die games goed kan afspelen.

De service zag voor het eerst het licht op de smartphone Sony Xperia Play, waar Sony ook al heel snel de stekker uit trok en de support ervoor liet vallen. Voorlopig blijft PlayStation Mobile nog wel beschikbaar voor Vita, aangezien het een goede en gemakkelijke manier is voor kleinere ontwikkelaars om hun games op het platform uit te brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.