Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony-site noemt Xperia Z3 Tablet Compact

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2014, 10:33 CategorieAndroid

Gisteren stond-ie ineens op de website van www.sonymobile.com vermeld: De Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Wederom een aanwijzing van het Japanse elektronicamerk dat het werkt aan een compacte tablet binnen de Xperia Z-lijn. De Z3 Tablet Compact is nog altijd niet aangekondigd, maar daar komt mogelijk volgende week, tijdens de IFA verandering in.

Bezoekers van Sony’s website sonymobile.com kwamen gisteren ineens de Sony Xperia Z3 Tablet Compact tegen op de productpagina van de Xperia Z2 Tablet. Wat de verwijzing naar de Tablet Compact daar deed is onduidelijk – inmiddels heeft Sony ook de tekst aangepast en Xperia Z3 Tablet Compact vervangen voor de Xperia Z2 Tablet. Het lijkt erop dat Sony niet kan wachten om de Z3 Tablet Compact naar buiten te brengen, aangezien het apparaat al twee keer eerder opdook. Eén keer in een handleiding van een ander Sony-product en een keer in een advertentie van een nieuwe smartwatch, die overigens ook nog niet was aangekondigd.

‘Uitgelekte’ specificaties

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact zou een Full HD IPS-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 krijgen. Ook zou het scherm acht inch gaan worden. Aan boord zitten Sony’s TRILUMINOS-technologie en X-Reality picture processing engine, wat samen met de anti-reflectielaag voor mooie plaatjes op het scherm zorgt. De Snapdragon 801-chipset, net zoals in de Xperia Z2 Tablet (afgebeeld), maar dan de MSM8974AC-variant – die is hoger geklokt.

Daarnaast krijgt de Z3 Compact dezelfde chip als in de Z3, drie gigabyte aan werkgeheugen en een intern geheugen van zestien gigabyte (net zoals in de Z2-tablet). Zoals je inmiddels mag verwachten van high-end Sony-producten, zal ook de Xperia Z3 Compact zowel water- als stofdicht zijn. Verdere specs lijken sterk op die van de Z2: de Z3 Compact krijgt, naar verwachting, namelijk een acht megapixel Exmor RS-camera, LTE connectivity, NFC, Bluetooth 4.0 en een batterij van ongeveer 4500-5000mAh.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.