‘Sony Xperia Z3 Tablet Compact-specs gelekt’

26 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
Sony-Xperia-X2-Tablet-review-totaal-2

Het schijnt dat de specificaties van de Sony Xperia Z3 Tablet Compact gelekt zijn, vlak voordat de kleine tablet zou worden aangekondigd tijdens de IFA.

Een week voordat de IFA-beurs begint, schijnen de specificaties van de Sony Xperia Z3 Tablet Compact gelekt te zijn. Sony heeft nog wat in te halen als het om tablets gaat en wil dus hoge ogen gooien met zijn lijn Xperia Z. De Sony Xperia Z3 Tablet Compact, met zijn zeven of acht inch-scherm, moet het gaan opnemen tegen de marktdominantie van de iPad Mini Retina – deze gelekte specs werpen een vooruitziende blik op de strijd.

Snapdragon 801-chipset

Volgens de tipgever krijgt de Sony Xperia Z3 Tablet Compact een Full HD IPS-scherm met een resolutie van 1920 x 1080. Ook zou het scherm acht inch gaan worden. Aan boord zitten Sony’s TRILUMINOS-technologie en X-Reality picture processing engine, wat samen met de anti-reflectielaag voor mooie plaatjes op het scherm zorgt. De Snapdragon 801-chipset, net zoals in deXperia Z2 Tablet (afgebeeld), maar dan de MSM8974AC-variant – die is hoger geklokt. Daarnaast krijgt de Z3 Compact dezelfde chip als in de Z3, drie gigabyte aan werkgeheugen en een intern geheugen van zestien gigabyte (net zoals in de Z2-tablet).

Zoals je inmiddels mag verwachten van high-end Sony-producten, zal ook de Xperia Z3 Compact zowel water- als stofdicht zijn. Verdere specs lijken sterk op die van de Z2: de Z3 Compact krijgt, naar verwachting, namelijk een acht megapixel Exmor RS-camera, LTE connectivity, NFC, Bluetooth 4.0 en een batterij van ongeveer 4500-5000mAh. Eerder kwam de Z3 Compact al aan het licht in een handleiding van een andere Sony-product en dook er gisteren een foto op van de tablet, in de handen van iemand die op dat moment naast het zwembad zit. Op de IFA wordt de Z3 Compact aangekondigd, dan weten we zeker of deze specificaties kloppen en wanneer het apparaat verkrijgbaar is.

Reacties (0)