Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Star Wars: Commander uitgebracht voor iPad

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2014, 11:30 CategorieApplicaties

Disney Interactive, een gamestudio die nog wel eens toffe games aankondigt en hen daarna annuleert, heeft Star Wars: Commander uitgebracht voor iPad. Star Wars: Commander is een Free-to-play combat strategy game, die sterk lijkt op Supercell’s chart-topper Clash of Clans. Later dit jaar volgt er nog een Android-versie van het spel.

Het eerste dat mogelijk opvalt, wanneer je een beetje thuis bent in het genre van Star Wars: Commander, is dat het nogal lijkt of Clash of Clans, één van de meest populaire games op smartphones en tablets van dit moment. Gek is het dan ook niet dat deze Star Wars-game daar op lijkt, maar het is daarmee nou ook niet meteen enerverend. De eerste reacties op het spel zijn inmiddels binnen: de game doet niet veel nieuwe dingen ten opzichte van Clash of Clans of andere games in de serie, behalve dan dat het een Star Wars-thema heeft. Maar dat helpt het dan wel weer om zich te onderscheiden van de grijze massa in de twee app stores.

Canon

In Star Wars: Commander is het de bedoeling om het rebellenleger te leiden en daarmee controle te krijgen over verschillende, iconische voertuigen uit de originele en meer geliefde trilogie van de filmserie: zo heb je onder andere toegang tot T-ATs en TIE fighters, maar kun je ook het nodige kanonnenvoer in de vorm van Stormtroopers de weg leiden. De reden dat je je alleen kunt aansluiten bij het rebellenleger, is dat Disney Interactive echt wilde investeren in die ervaring, in plaats van de keuze te geven aan welke kant je wil staan. Zo is het verhaal reuze belangrijk voor de game en dat narratief heeft z’n kwaliteit te danken aan de keuze van de ontwikkelaar maar voor één kant te gaan.

Op de vraag of Star Wars: Commandor officieel kan worden gezien als canon (als in: officieel onderdeel van het verhaal die de films neerleggen), is het antwoord ‘ja en nee’. De situaties, de personages en de locaties wel, maar de uitkomst van de situaties ligt geheel in handen van de speler. Het gros van de Star Wars-spellen werden vaak niet gezien als onderdeel van de canon, waardoor ontwikkelaars veel meer vrijheid hadden qua verhaal en personages. De game is gratis te downloaden via de onderstaande link, maar bevat wel irritante wachtbalkjes en in-app-aankopen.

 • Star Wars: Commander
 • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Reacties

 1. Jaap
  28 augustus, 2014 om 1:51

  Deze recensie klopt totaal niet. Wesley heeft zich blijkelijk niet verdiept in het spel, aangezien het juist wel mogelijk is om te kiezen tussen “The empire” en de rebellen. Dit is namelijk ook de “drive” van het spel.

 2. Gus
  28 augustus, 2014 om 3:10

  Ik hou van het spel, maar het voelt als een kopie van botsing van clans op keer.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.