Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Steve Ballmer nu echt helemaal weg bij Microsoft

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2014, 10:25 CategorieMicrosoft

Steve Ballmer heeft zijn rol in de bestuursraad van Microsoft neergelegd. De voormalig CEO heeft vanaf nu dus geen echte bemoeienissen met Microsoft, gelukkig heeft hij al wel een nieuwe hobby gevonden in de vorm van basketbal. Waar jij en ik bij het beginnen van een nieuwe hobby gewoon wat nieuwe sportkleding kopen pakt Ballmer het groter aan. De beste man mag zich namelijk nu eigenaar van de LA Clippers noemen.

Steve Ballmer stapt uit bestuursraad

In een open brief aan Satya Nadella laat Ballmer weten dat hij zijn tijd wil gaan verdelen tussen zijn basketbal team, lesgeven en andere maatschappelijk taken. De combinatie tussen deze bezigheden zouden te weinig tijd over laten voor actieve rol bij Microsoft.

Het is op z’n minst opvallend dat Ballmer zo snel zoveel afstand neemt van Microsoft. Het lijkt natuurlijk op zichzelf wel gezond om het roer nu aan een ander te laten, maar dit kan wel als zoveelste signaal dat de koers die nu gekozen niet goed bij Ballmer’s visie voor Microsoft past. Onder Ballmer is Microsoft redelijk succesvol geweest, vooral als we kijken naar een divisie als de Xbox. Toch is de mobiele revolutie bijna volledig gemist en is het imago dat Microsoft tot het laatste jaar van Ballmer’s leiding had enorm verstoft.

Satya Nadella, de opvolger van Ballmer, wenst Steve Ballmer via een reactie op Microsofts website veel succes en bedankt hem namens Microsoft voor de 32 jaar dat Ballmer betrokken is geweest bij de softwaregigant.

Helemaal los van Microsoft kan je Ballmer trouwens nog niet zien, hij schijnt nog in het bezit te zijn van Microsoft aandelen die een waarde van zo’n 16 miljard dollar vertegenwoordigen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.