Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tom Hanks’ typemachine-app schiet naar top van AppStore

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2014, 9:21 CategorieApplicaties

Acteur Tom Hanks heeft een typemachine-app de AppStore gelanceerd, genaamd Hanx Writer, die als een raket naar de top van de digitale winkel is geschoten in twee categorieën. De ‘hipster app’ is tot stand gekomen door Hanks’ liefde voor oude typemachines.

Sinds vorige week is Tom Hanks’ eerste app verkrijgbaar in de AppStore: Hanx Writer. Hanx Writer is een typemachine-app die je iPad omtovert tot een mengelmoes van een oude, analoge typemachine, gemengd met moderne gemakken als delen met je vrienden en de mogelijkheid om letters weg te halen zonder correctievloeistof. Geen broodnodige app dus, maar wel eentje die leuk is om eens te gebruiken. Zo dachten duizenden mensen ook, aangezien de app binnen een week in twee categorieën aan de top staat: productivity én overall.

Golden Touch

De app ondersteunt zowel het toetsenbord op het scherm als een gekoppeld bluetooth-toetsenbord. Wanneer je op de letters tapt of tikt, hoor je ook echt het geluid dat een oude typemachine zou maken, inclusief dat belletje wanneer je aan het einde van een regel bent. De app is in principe gratis, wat er mede voor gezorgd heeft dat het zo een succes is, maar gebruikers kunnen ook additionele typemachines aanschaffen, zoals de Hanx 707 of de Hanx Golden Touch. De acteur heeft blijkbaar een liefde voor oude typemachines en dat is de reden dat Hanks’ z’n naam verbind aan dit stuk software.

Het verschil tussen de drie typemachines is dat de eerste, gratis, versie prima volstaat om ‘lekker weg te tikken’, de Hanx 707 smaller en stiller is in vergelijking met de eerste en dat de Golden Touch toch echt het luxere model is.

  • Hanx Writer
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.