Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toyota gaat Nexus 7 gebruiken als luxe boordcomputer

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2014, 12:07 CategorieAndroid

Apple lijkt, wederom, een trend gestart te hebben. Dit keer in de vorm van de integratie van de mogelijkheden en kracht van mobiele besturingssystemen in de auto. Apple’s implementatie heet Carplay en begint onderhand zijn weg naar de consument te vinden. Toyota heeft nu de handen ineen geslagen met Asus, en gebruikt de Nexus 7 als hart van het entertainment systeem in nieuwe auto’s.

Toyota en Asus

De implementatie van Toyota en Asus is wel iets anders dan die van Apple. Waar we het bij Apple het over een soort luxere en uitgebreidere versie hebben van Airplay, en dus altijd een los iOS apparaat nodig is, gaat Toyota een stap verder en gebruiken ze de daadwerkelijke tablet. Het gaat hier om een luxe variant met 4G mobiele internetverbinding. De tablet is in staat om via stemherkenning en andere sensoren en software de verschillende functies van de auto te bedienden. Natuurlijk werkt het 7 inch display ook voor zaken als navigatie en zijn er talloze apps die voor auto ingezet kunnen worden. Via NFC kan je als bestuurder natuurlijk ook handig en snel je eigen Android smartphone verbinden met je auto-Nexus.

Toyota’s systeem heet Toyota new Itelligent System (TIS) en komt vooralsnog alleen in Taiwan op de markt. Wanneer deze test afgerond is er een goede kans dat we straks ook in Europa met een tablet in ons dashboard rondrijden.

De kritische lezer denkt natuurlijk nu bij zichzelf dat tegen die tijd de Google Nexus 7 best wel verouderd is, en laat nu juist daar het sterke punt van dit systeem liggen. Toyota, Asus en Unimax lijken het systeem en de dashboardmount zo op te bouwen dat er nieuwere en luxere tablets gebruikt kunnen worden in de toekomst. En al je dus straks je auto geüpdatet hebt heb je mooi een tablet extra over voor de kinderen achterin.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.