Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Pinterest voegt chatfunctie toe

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2014, 11:02 CategorieAndroid

De fotodeeldienst Pinterest, een app die niet mag ontbreken op je tablet, heeft een update doorgevoerd voor zijn iOS– en Android-app en voegt, naast kleine aanpassingen, de chatfunctie toe. Redelijk overbodig lijkt het op het eerste gezicht, gezien het aantal chatapps op de mobiele apparaten, maar volgens Pinterest valt dat reuze mee. Het is volgens het bedrijf zelfs heel belangrijk.

Belangrijke stap

Sterker nog, volgens Pinterest is dit één van de belangrijkste stappen die het bedrijf heeft gezet en je zou zelfs kunnen stellen dat dit de cirkel, die is gestart toen de service het mogelijk maakte pins naar je vrienden te sturen, compleet maakt. Vandaag de dag versturen Pinterest-gebruikers zo’n slordige twee miljoen pins per dag, maar een goede manier om daar op te reageren, was er niet echt. Los van de e-mailtje of berichtje via WhatsApp dan.

Tom Watson, product designer van Pinterest, zegt dat deze berichtenservice er niet zomaar is of als extraatje dient. Nee, volgens Watson is dit een legitieme manier om op elkaars pins te reagen. “Het is bedoeld om een gesprek rondom de foto, de pin, te realiseren, in plaats van even snel gedag te zeggen.”

De update is nu al beschikbaar. Wanneer je hem hebt binnengehaald, zie je aan de linkerkant bubbels met foto’s van je vrienden erin. Net zoals met de Facebook-app, betekent dit dat je berichten hebt gekregen. Door op het plus-knopje te drukken kun je nu, naast het pinnen, ook berichten sturen naar je vrienden. Wanneer je hem verstuurd hebt, is het voor de ontvanger  mogelijk om er alles mee te doen wat normaal ook mogelijk is: hij kan hem doorsturen naar een vriend, op z’n eigen bord pinnen of hem onder z’n favorieten scharen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.