Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update voor Office voor iPad brengt lettertypes, PDF export en video-playback

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2014, 10:29 CategorieiPad

Het is alweer een paar maanden geleden dat Microsoft Office voor iPad eindelijk beschikbaar maakte voor ’s werelds populairste tablet. Gisteren heeft Microsoft de apps binnen het office pakket voorzien van een update, en die update brengt natuurlijk wat vernieuwingen.

Office voor iPad

Office voor iPad is nog steeds gratis te downloaden voor gebruikers. Op dat moment heb je de mogelijkheid om documenten te openen en bekijken. Voor het bewerken en maken van documenten heb je wel een abonnement van Office 365 nodig, beschikbaar vanaf 7 euro per maand.

De vernieuwingen die sinds vandaag beschikbaar zijn in de apps zijn voor een goed deel ook voor de gratis gebruikers beschikbaar. De ‘share button’ waarmee documenten gedeeld kunnen worden kan vanaf nu namelijk ook door de gratis gebruikers gebruikt worden. Daarnaast heeft dit deelmenu ook een nieuwe functie gekregen in de vorm van PDF export. Voor gebruikers die ook echt content maken met Office voor iPad is er verbeterde lettertype-ondersteuning. Lettertypes die gedownload worden in de App Store zijn direct in de apps beschikbaar. Andere vernieuwingen zijn verschillende swipes voor navigatie binnen Excel, de mogelijkheid om video te gebruiken in documenten en verschillende nieuwe printmogelijkheden (formaat papier en schaal).

Wat misschien nog wel het interessantste is zijn de vernieuwingen binnen Powerpoint voor iPad. Powerpoint is en blijft de populairste tool voor presentaties en de kracht van de computerversie komt steeds een beetje meer over richting iPad. Vanaf nu is het mogelijk de ‘presenter modus’ te gebruiken, de modus waar de ‘echte’ presentatie op een extern scherm te zien is (Airplay, video-out, beamers, etc.) en de versie met notities en meer/andere informatie blijft dan zichtbaar op de iPad. Hiermee is de iPad in combinatie met Powerpoint een zeer interessante optie voor iedereen die regelmatig presentaties geeft. Zeker met de mogelijkheden die Apple in iOS 8 gaat bieden voor offline (zonder Wifi) Airplay.

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.