Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WeTransfer-app nu ook verkrijgbaar voor Android

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2014, 11:09 CategorieAndroid

Vanaf nu is WeTransfer ook verkrijgbaar als Android-app in de Google Play Store. WeTransfer is een dienst uit Nederland waarmee je gemakkelijk grote bestanden kunt uitwisselen, waar je niet verplicht bent om te betalen. Natuurlijk kan dat wel, maar in principe komt de gemiddelde gebruiker wel uit met de tien gigabyte aan vrij te versturen gegevens.

Gratis

WeTransfer, een dienst waarmee je gemakkelijk grote bestanden naar elkaar kunt versturen, was al te gebruiken voor pc- en iOS-gebruikers, maar is sinds nu dus ook uit op Android. Het mooie aan de app is dat je je niet hoeft te registreren, net zoals bij de bijvoorbeeld webversie het geval is. De bestanden mogen in totaal niet groter zijn dan tien gigabyte – maar de gemiddelde gebruiker zal niet over dat limiet heengaan. Wat ook niet hoeft, is betalen voor de service. Eigenlijk werkt het vrij simpel: kies het bestand dat je wil versturen, vul het e-mailadres van de ontvanger in en die krijgt vervolgens een e-mail met een downloadlink.

De applicatie draait op de achtergrond. Dat houdt in dat je de tablet (of smartphone) gewoon kunt blijven gebruiken zoals je eerder deed. Wanneer je foto’s en video’s wil versturen, dan kan dat zowel uit de galerij als de WeTransfer-app. Wil je documenten als .pdf- of Word-bestanden doorsturen, dan zul je eerst een applicatiebeheerder moeten opstarten, het bestand daarin opzoeken en hem daaruit versturen via WeTransfer. Via de app is dat nog niet mogelijk, maar misschien kan dat wel met toekomstige updates. Het versturen van bestanden gaat uiteraard alleen via Wi-Fi, want anders ben je wel heel snel door die internetbundel heen.

 • WeTransfer
 • Delen:

Reacties

 1. ilona
  19 augustus, 2015 om 16:15

  Hoe kun je je (video) bestand vinden uit een speciale map op je android telefoon? Deze app laat nu alleen alle fotos zien waaruit je kunt selecteren. Net iets te simpel.

  • Tom
   07 februari, 2018 om 21:00

   Vanuit de app kan je enkel foto’s van je camera versturen, voor andere bestanden en foto’s vertrek je van de app Bestanden, selecteer je bestanden en dan via de knop Delen en selecteer Wetransfer. (daarom heb je ook 2 icoontjes)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.