Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

XBMC mediacenter krijgt nieuwe naam; Kodi

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2014, 9:50 CategorieApplicaties

XBMC kennen we al als mediacenter voor onder meer Windows, Android, Mac OSX en Linux xcomputers, iOS devices en de Apple TV mediabox. Met deze populaire software is het mogelijk je apparaat te gebruiken als mediacenter. Binnenkort wordt de naam echter gewijzigd in Kodi.

Vanaf de volgende versie van XBMC zal de naam wijzigen in Kodi. De reden hiervoor is te vinden in de oorsprong van de naam XBMC. Deze staat namelijk voor Xbox MediaCentre en dat is een verwijzing waar de makers van de software nu van afwillen. De software kan immers op een groot aantal andere platformen gebruikt worden en de mogelijkheden zijn sinds de lancering flink uitgebreid. Ook zouden er meerdere diensten en bedrijven met een vergelijkbare naam zijn en dus wordt er voor een compleet nieuwe naam gekozen.

Versie 14 van de software zal voor het eerst de naam Kodi dragen. Deze versie wordt in december van dit jaar verwacht. Aan de software zelf veranderd niks. De mediaspeler kan nog steeds op nagenoeg alle platformen gebruikt worden en maakt het mogelijk om onder meer je media te ordenen en te streamen uit je thuisnetwerk. De eerste alpha-versie van Kodi 14.0 kan via deze pagina reeds gedownload worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.