Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xbox One SmartGlass-app krijgt social features

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2014, 10:50 CategorieAndroid

Microsoft heeft wederom de Xbox One SmartGlass-app voor Android, iOS en Windows geüpdatet. Dit keer voegt Microsoft allerlei social features toe, waarmee Xbox One SmartGlass-gebruikers onder andere hun status kunnen aanpassen en bekijken op hun eigen profiel. De app moet zo een veel socialer gezicht krijgen en mensen stimuleren vaker hun Xbox One aan te zetten.

Social features

De Xbox One SmartGlass-app is vannacht geüpdatet met een sloot aan nieuwe features. Zo is het mogelijk om een statusupdate te plaatsen (net zoals je zou doen op Facebook en Twitter) en is het mogelijk al jouw eigen statusupdates te bekijken op je eigen profiel. Daarnaast is het ook mogelijk om berichten terug te lezen alsof het een gesprek is (denk aan WhatsApp) en is het mogelijk om game clips op te nemen vanaf je tablet. Als laatste voegte Microsoft informatie over de app, binnen de app toe en is de app nu beschikbaar in nog meer landen.

Eerder maakte Microsoft het mogelijk om op je mobiele telefoon of tablet onderweg alvast die nieuwe game of extra downloadable content binnen te halen. Staat je Xbox One echter altijd uit, dan gaat die vlieger niet op. Het is dus van belang om je One altijd op standby te hebben staan en hem zo instellen dat-ie updates automatisch binnenhaalt, anders heb je niet zo veel aan deze update. Mits je natuurlijk al in het bezit bent van een Xbox One, die officieel pas in september naar Nederland toe komt.

Xbox One SmartGlass is een app waarmee je je spelcomputer met je tablet of telefoon kunt bedienen en die kan fungeren als tweede scherm. Voor games kan dit betekenen dat er een kaart van de omgeving in beeld wordt gebracht of dat je alvast een strategie voor een team in een sportgame kunt bepalen. Ook kun je er dus de activiteitenfeed terugvinden en zien wat je vrienden hebben uitgespookt terwijl jij niet op de Xbox zat en die functies zijn dus met de nieuwe update uitgebreid.

  • Xbox One SmartGlass
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.