Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

1Password krijgt freemium-model op iOS 8

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2014, 8:44 CategorieApplicaties

De iOS 8-update van 1Password maakt het voor de app mogelijk om TouchID te integreren. Ook de prijs wordt aangepast: de app kost nu niets. Maar er is ook een Pro-optie en die gaat je wel geld kosten, maar biedt je ook nieuwe mogelijkheden.

1Password voor iOS 8

1Password is een app waar je veilig meerdere accounts met wachtwoorden in kunt opslaan. De app beveiligt jouw wachtwoorden door ze te vervangen lange, complexe woorden. Maar de app zelf is altijd met één wachtwoord naar keuze te openen. 1Password heeft een update voor iOS 8 gehad. Daardoor kan die nu TouchID integreren in de service en de wachtwoorden invullen in andere apps door middel van die handige extensies, waaronder Safari. En het mooiste is misschien nog wel dat de app een freemium-model krijgt, wat betekent dat er een uitgebreide gratis versie beschikbaar is.

De gratis versie van 1Password biedt toegang tot alle features waar gebruikers vanaf het eerste uur voorheen voor moesten betalen. Gebruik je de app echter intensief, dan heeft 1Password een andere optie voor je: je kunt namelijk overstappen op Pro. Met Pro kun je meerdere wachtwoorden opslaan in zogenaamde vaults en ze vanuit daar gemakkelijker delen in groepen. Het is tevens mogelijk om gegevens van meerdere type services op te slaan, zoals van de bank, je e-mail, abonnementen, draadloze routers en zelfs van softwarelicenties. Mocht je nou al betalen voor de betaalde versie van 1Password, dan krijg je direct toegang tot al die functies.

Samen met de mogelijkheid om dus al je wachtwoorden achter TouchID op te slaan in de browser van 1Password en Safari, is het ook mogelijk dat andere apps de dienst kunnen integreren. Ontwikkelaars kunnen dan gebruikmaken van de extensies die 1Password aanbiedt. Dat moeten die ontwikkelaars wel op eigen houtje doen, dus het kan enige tijd duren voordat je in andere apps kunt gebruikmaken van 1Password.

  • 1Password
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.