Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer introduceert Iconia Tab 10 en Iconia One 8 Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2014, 22:05 CategorieAndroid

Acer heeft tijdens IFA 2014 verschillende nieuwe tablets aangekondigd. Naast een kleine Windows 8 tablet komt de Taiwanese fabrikant met twee nieuwe Android tablets; de 10-inch Iconia Tab 10 en de 8-inch Iconia One 8.

Acer Iconia Tab 10

De Acer Iconia Tab 10 is de opvolger van de Iconia A3 die eerder dit jaar op de markt gebracht werd. Het nieuwe model is voorzien van een 10.1-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie die voorzien is van de Zero Air Gap-technologie waarmee reflecties tot een minimum beperkt worden. De Anti-Fingerprint Coating Technology moet ervoor zorgen dat vingerafdrukken niet langer zichtbaar zijn op het scherm.

acer-Iconia-Tab-10-2

De tablet draait op een nog niet nader genoemde MediaTek quadcore-processor, welke vergezeld wordt door 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaartlezer uit te breiden is. De twee ingebouwde luidsprekers beschikken over Dolby Digital Plus voor een optimaal surroundgeluid. Middels de microHDMI-poort kan de tablet met een extern display gekoppeld worden en de microUSB-poort kan gebruikt worden om de tablet op te laden of te koppelen met een pc. De Iconia Tab 10 draait op Android 4.4 KitKat.

acer-Iconia-Tab-10-3

Acer brengt de Iconia Tab 10 op de markt in een witte en een zwarte versie. Beide modellen moeten deze maand nog te koop zijn voor een prijs van 199 euro.

Acer Iconia One 8

De Acer Iconia One 8 is de grotere broer van de eerder dit jaar gelanceerde Ionia One 7. Dit model is uitgerust met een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een Intel Atom Z3735G-processor.

Het scherm wordt geleverd met Zero Air Gap-technologie waarmee reflecties geminimaliseerd moeten worden.. Voor een nog beter beeld wordt de Acer Iconia One 8 geleverd met Anti-Fingerprint Coating Technology, waardoor het scherm makkelijk te lezen en schoon te maken is. De tablet beschikt over een zachte antislip-afwerking waardoor deze goed in de hand moet liggen. De tablet is 8,5 millimeter dun en weegt minder dan 340 gram.

Acer-Iconia-One-8

De tablet brengt twee nieuwe gebaren uit de Touch WakeApp van Acer om met een beweging toegang te geven tot favoriete apps, direct als het apparaat uit sluimerstand komt: dubbel tikken start de favoriete app van de gebruiker; door de rand van het scherm met twee vingers aan te raken wordt niet alleen de favoriete app geopend, maar voert hij ook een detectie uit en draait ook het scherm automatisch richting de gebruiker. Ook dit model draait op Android 4.4 KitKat.

De Iconia One 8 wordt in 10 verschillende kleuren op de markt gebracht. De tablet moet vanaf oktober 2014 te koop zijn voor een prijs van 149 euro.

  • Delen:
Acer Iconia One 8 (B1-810)
Android KitKat (4.4)
Acer Iconia Tab 10 (A3-A20)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.