Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer kondigt Aspire Switch 11 met Windows 8.1 aan

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2014, 23:42 CategorieWindows

Naast twee nieuwe convertibles, een kleine Windows 8 tablet en twee nieuwe Android tablets komt Acer met een nieuwe hybride Windows 8 tablet; de Aspire Switch 11. Dit model kennen we echter al grotendeels want het is een grotere versie van de reeds gelanceerde Acer Aspire Switch 10.

Acer Aspire Switch 11

De Acer Aspire Switch 11 beschikt over een 11.6-inch ips lcd-display, iets groter dan het 10.1-inch display van de Aspire Switch 10. Ook qua resolutie is er vooruitgang geboekt, afhankelijk van het model dat je kiest. Je kunt namelijk voor een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels kiezen.

Qua design houdt Acer vast aan de eerder gemaakte keuzes. Ook dit model beschikt over een hinge-mechanisme met magneten waarin het display, de tablet geplaatst kan worden. Samen met het keyboard dock kan het geheel vervolgens als laptop ingezet worden. Het display is op twee manieren in het dock te plaatsen; in laptop-stand en in display-stand.

Acer-Aspire-Switch-11-3

De nieuwe Aspire Switch 11-modellen zijn uitgerust met Corning Gorilla Glass 3 om de schermen te beschermen tegen beschadigingen en krassen. Ze zijn ook voorzien van anti-fingerprint coating om vette vingers en vegen te verminderen, waardoor het makkelijk is schoon te maken. Daarnaast biedt een Chiclit-toetsenbord voldoende ruimte tussen de toetsen, die een voelbare feedback geven. De twee naar voren gerichte stereoluidsprekers geven volgens Acer een helder audiogeluid.

Acer-Aspire-Switch-11-2

Er zijn twee modellen beschikbaar in deze serie. De Aspire Switch SW5-171 is gebouwd voor intensieve gebruikers en beschikt over een Full HD 1080p scherm en HD-webcam. Ook is deze versie voorzien van een 4de generatie Intel Core i3 processor, 4GB werkgeheugen en een SATA-harde schijf van maximaal 128GB voor opslag. Connectiviteit met externe opslag, randapparatuur en andere digitale apparaten wordt mogelijk gemaakt door USB 3.0 en USB 2.0-poorten.

De Aspire Switch SW5-111 is gemaakt voor doorsnee gebruikers, met een scherm dat een resolutie van 1366 x 768 pixels heeft. Dit model is voorzien van een Intel Atom Z3745 quad-core processor, 2GB geheugen en maximaal 64GB aan SSD opslaggeheugen. Twee USB 2.0-poorten, één normale en de andere met een micro-aansluiting, zorgen voor connectiviteit met randapparatuur en digitale apparaten. Een frontcamera van 2.0MP met Full HD audio/video-opname is geschikt voor videovergaderen en om onderweg opnames mee te maken.

Acer-Aspire-Switch-11-4

Beide modellen zij uitgerust met Microsoft Windows 8.1, micro-HDMI en microSD voor het lezen van diverse SD-kaarten. Draadloze connectiviteit is beschikbaar door Bluetooth 4.0 en 802.11 a/b/g/n.

Aspire Switch 10

Zoals eerder al bekendgemaakt werd komt Acer ook met een nieuwe versie van de Aspire Switch 10. Dit model, met modelnummer SW5-012, komt met een full hd-display, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, 2GB aan werkgeheugen, een Intel Atom-processor, twee camera’s en Windows 8.1-software. Ook wordt er een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal meegeleverd.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Aspire Switch 11-serie is vanaf oktober beschikbaar met prijzen vanaf 399 euro. De nieuwe Aspire Switch 10-serie komt beschikbaar in september 2014 met prijzen vanaf 329 euro.

  • Delen:
Acer Aspire Switch 10
Windows 8
Acer Aspire Switch 11
Windows 8

Reacties

  1. Dennis
    29 oktober, 2014 om 17:57

    enig idee wanneer hij verkrijgbaar gaat zijn ? :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.