Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert Iconia Tab 8 W tablet met Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2014, 21:42 CategorieWindows

Na twee pogingen lijkt Acer eindelijk door te hebben hoe je een kleine Windows 8 tablet op de markt kunt brengen. De Taiwanese fabrikant lanceert namelijk deze week tijdens IFA 2014 de Iconia Tab 8 W, een 8-inch tablet met Windows 8.1-software en een prijs van 149 euro.

Acer Iconia Tab 8 W

De Acer Iconia Tab 8 W is de derde kleine Windows 8 tablet van Acer maar deze keer ligt de prijs op een beduidend lager niveau. De tablet is voorzien van een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en beschikt over 1GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen van de tablet bedraagt 32GB maar dit kan met een microSD-kaart verder uitgebreid worden. Het geheel draait op een Intel Atom Z3735G quadcore-processor.

Acer voorziet de tablet van Windows 8.1 with Bing, een versie van Windows die door Microsoft gratis beschikbaar gesteld wordt voor fabrikanten van tablets. Zij mogen echter de standaard zoekmachine, Bing, niet aanpassen. De eindgebruiker kan dit vanzelfsprekend wel. Daarnaast wordt er een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal meegeleverd waardoor je toegang hebt tot alle Office-apps van Microsoft.

Acer-Iconia-Tab-8-W

De Iconia Tab 8 W is qua design een echte kleine tablet, met een bezel (frame) van maar 7 millimeter, een profiel van 9,75 millimeter en een gewicht van 370 gram. Qua aansluitingen is de tablet voorzien van een microSD-kaartlezer en een microUSB-poort. Aan zowel de voorzijde als de achterzijde zien we een camera terug, en de accu moet ervoor zorgen dat je 8 uur vooruit kunt op een volle lading.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Iconia Tab 8 W moet vanaf oktober 2014 in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 149 euro.

  • Delen:
Acer Iconia Tab 8W (W1-810)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.