Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Alcatel OneTouch is 10 inch-tablet met Windows Phone 8.1’

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2014, 9:43 CategorieWindows

Het schijnt dat Alcatel momenteel bezig is met een nieuwe OneTouch-tablet die niet draait op de pc- en tablet-versie van Windows 8.1, maar in plaats daarvan werkt met het operating system voor mobiele telefoons: Windows Phone 8.1.

Alcatel OneTouch

Uit een interview met de vice-president en hoofd marketing van Alcatel OneTouch, Dan Dery, blijkt dat de volgende OneTouch-tablet mogelijk het Windows Phone 8.1-besturingssysteem krijgt, in plaats van het gebruikelijke Windows 8.1. Dery geeft aan dat wanneer het gerucht klopt dat Windows het toestaat ook Phone te gebruiken tablets, zijn de eerste zijn die dat zullen gebruiken. Hij geeft als een voorbeeld een tien inch-tablet die zij momenteel in ontwikkeling hebben.

Er gaan geruchten de ronde waaruit we kunnen op maken dat Microsoft voornemens is Windows Phone en Windows RT samen te voegen. Die nieuwe variant zou dan gelijk met Windows 9, Treshold, moeten verschijnen. Maar dat zou pas begin 2015 het geval zijn.

Aan de andere kant staan er wat aantekeningen bij de uitspraken van Dery. Zo is de beste man Frans en zou het kunnen zijn dat er per ongeluk een fout in de vertaling zit. Ook is het niet zeker of Dery nou zegt dat die Alcatel OneTouch gaat draaien op Windows Phone, Windows RT of Windows 9. De tien inch-tablet is nog niet eens aangekondigd en het kan nog maanden duren voordat-ie op de markt verschijnt. Als-ie al op de markt verschijnt. Bovendien zou de Alcatel OneTouch met een tien inch-scherm te groot zijn om Windows Phone te mogen draaien.

Windows Phone naar tablets

Als een tablet met een scherm tussen de 6.01 en 7 inch en een resolutie van 1280 x 768 pixels heeft dan zou Microsoft het toestaan Windows Phone 8.1 te gebruiken als besturingssysteem. De tablet hoeft dan geen telefoonfuncties te hebben want Microsoft maakt een speciale versie van Windows Phone beschikbaar zonder de Phone functies. Tot nu toe zijn alleen smartphones uitgerust met Windows Phone.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.