Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel toont nieuwe phablet en tablet

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2014, 17:21 CategorieAndroid

Ook Alcatel heeft vanuit Berlijn van zich laten horen. De fabrikant die we vooral van zijn betaalbare smartphones kennen heeft dit jaar zowel een phablet als tablet aangekondigd, en dus zijn wij daar per definitie in geïnteresseerd.

Alcatel Hero 2

De phablet van het stel is de Alcatel Hero 2, een smartphone met een 6-inch display met een resolutie 1920 x 1080 pixels. De aandrijving wordt verzorgt door een octa-core MediaTek processor in combinatie met 2GB werkgeheugen. De Hero 2 heeft en 13 megapixel camera, met optische beeldstabilisatie, en een 5 megapixel webcam.

Alcatel Hero 2 phablet

De Alcatel zit er opvallend strak uit en komt op geen enkele manier over als een goedkoop product, want 349 euro voor een phablet die naast het bovenstaande ook nog eens NFC, Bluetooth 4.0, Dual Band Wifi, een stylus en meer heeft is gewoon een meer dan competitieve prijs. Gaat Alcatel hiermee de concurrentie met de Galaxy Note 4 aan?

Alcatel Hero 8

De tablet is de Alcatel Hero 8. Deze tablet heeft een 8 inch beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1200. De draait ook de octa-core MediaTek processor en heeft net als de phablet 2 GB RAM geheugen. Het interne geheugen van 16GB kan worden uitgebreid via een MicroSD slot en qua camera’s heb je een 5 en een 2 megapixel variant tot je beschikking. De tablet heeft, in tegenstelling tot de Hero 2, geen stylus tot zijn beschikking. De Alcatel Hero 8 komt in een Wifi en een 4G variant, met die laatste zou eventueel ook gebeld kunnen worden.

Alcatel Hero 8

Bij beide apparaten zijn verschillende accessoires aangekondigd, in de vorm van covers die handige extra functionaliteiten hebben of behouden. Zo is er een DJ cover die het afspelen van muziek goed mogelijk maakt, en een cover die via LED lampjes je op de hoogte houdt van gemiste oproepen en inkomende e-mail.

Als laatste is de Physical Widget nog een interessante accessoire om te noemen. Dit is een losstaand apparaatje met een e-inkt display die allerlei notificaties kan weergeven.

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

Beide apparaten moeten vanaf september in Nederland te verkrijgen zijn. De Hero 2 phablet gaat zoals gezegd 349 euro kosten. Helaas is er op dit moment nog geen duidelijkheid over de prijs van de Hero 8 tablet en de aangekondigde accessoires.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.