Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon lanceert mogelijk nieuwe Kindle Voyage e-readers

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2014, 15:59 CategorieNieuws

Mogelijk werkt Amazon aan een nieuwe serie e-readers. Op die nieuwe e-reader zit onder andere een sensor om pagina’s mee om te slaan. Het apparaat verscheen kort op de Duitse winkelsite van het bedrijf, maar is daarna snel offline gehaald.

Amazon Kindle Voyage

Amazon is blijkbaar bezig met het produceren van een nieuwe serie e-readers. Heel even stond er op de Duitse website van Amazon de Kindle Voyage als bestelbaar product. De Kindle Voyage is een e-reader met een zes inch-scherm, met een hoge resolutie en pixeldichtheid van 330. De initiële releasedatum stond op 4 november. Uit andere specificaties blijkt dat de Kindle Voyage een speciale druksensor krijgt waarmee gebruikers bladzijdes van hun boeken kunnen omslaan. Een zachte druk op de sensor, die in de zijranden van de e-reader zit, zal dan al volstaan. Ook schijnt de e-reader ‘intelligente belichting’ te hebben; wat mogelijk inhoudt dat het scherm helder wordt als er meer licht op de lichtsensor valt, bijvoorbeeld.

kindle-voyage-klein

Daarnaast blijkt dat het apparaat wordt voorzien van een 3G- en Wi-Fi-verbinding, maar wel elk in een aparte variant. Volgens de Japanse Amazone-website, een pagina die inmiddels ook spoorloos verdwenen is, is de e-reader slechts acht millimeter dik en weegt het apparaat 186 gram. Dat houdt in dat de Voyage dunnen én lichter zou worden dan diens voorganger, de Paperwhite. Het is echter nog niet duidelijk of deze nieuwe reader de oude moet vervanger of dat Amazon van plan is gewoon een high-end e-reader op de markt uit te brengen. De prijs van de Voyage zou op 189 euro moeten komen te liggen, wat een prijsverschil is van 109 euro in vergelijking met de Paperwhite. De 3G-versie zou 249 euro kosten.

Amazon heeft dus de pagina’s van zowel de Duitse als de Japanse sites afgehaald, wat mogelijk inhoudt dat het bedrijf later met een officiële aankondiging komt. Dan wordt als het goed is duidelijk of het apparaat ter vervanging bedoeld is, hoeveel het kost en wanneer het uitkomt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.