Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon vernieuwt Kindle Fire tablets, Kindle e-readers en software

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2014, 10:13 CategorieNieuws

Amazon heeft afgelopen nacht in de VS een compleet nieuwe line-up e-readers en tablets gepresenteerd. De Amerikaanse fabrikant komt onder meer met een nieuwe versie van de Kindle Fire HDX 8.9 en de Kindle Voyage e-reader.

Amazon Kindle Fire HDX 8.9

Op het gebied van e-readers is Amazon nog steeds één van de grotere spelers, met name op de Amerikaanse markt, maar sinds twee jaar introduceert het bedrijf ook tablets met interessante specs en eigen software. Vorig jaar werd de Kindle Fire HDX 8.9, een 8.9-inch tablet met een 2.500 bij 1.600 pixels resolutie, geïntroduceerd en dit model wordt nu voorzien van een upgrade. De tablet een nieuwe quadcore Qualcomm Snapdragon 805-processor met een kloksnelheid van 2.5GHz. Deze chip moet volgens Amazon 70 procent betere prestaties bieden in vergelijking met het vorige model. Ook wordt de tablet uitgerust met Plus Dynamic Light Control waarmee de kleurweergave aan het omgevingslicht aangepast wordt, en wordt ondersteuning voor WiFi ac en Dolby Atmos toegevoegd. De Kindle Fire HDX 8.9 met 16GB aan opslaggeheugen moet vanaf oktober te koop zijn voor een prijs van 379 dollar. De 4G-versie wordt ook in oktober verwacht, voor 100 dollar meer.

Amazon-Kindle-Fire-HDX-8-9]

Kindle HD-tablets

Amazon introduceert daarnaast twee nieuwe Kindle HD-tablets. Deze modellen hebben een formaat van 6-inch en 7-inch, en beschikken beiden over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Ook zijn beide tablets voorzien van een 1.5GHz quadcore-processor, een webcam aan de voorzijde, een 2 megapixel camera aan de achterzijde, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen en Amazon’s eigen software die op Android gebaseerd is. De Fire HD 6 met 8GB aan opslaggeheugen wordt begin oktober verwacht voor een prijjs van 99 dollar. De Fire HD 7 verschijnt ook begin oktober, voor een prijs vanaf 139 dollar.

Amazon-Kindle-HD-6

Kindle Fire HD Kids Edition

Speciaal voor kinderen wordt de Amazon Kindle Fire HD Kids Edition geïntroduceerd. Dit model komt ook in een 6-inch en 7-inch formaat en is voorzien van een case die tegen een stootje kan en in leuke kleuren uitgebracht wordt. Ook levert Amazon twee jaar “worry-free” garantie mee en diverse software-optimalisaties waarmee ouders het gebruik van de tablet kunnen beïnvloeden. De tablets bieden een jaar lang gratis toegang tot het complete aanbod van boeken, games en apps van Amazon. Beide tablets verschijnen vanaf eind oktober in de VS voor een prijs vanaf 149 dollar.

Amazon-Kindle-HD-Kids

Kindle Voyage

Mocht je voorkeur uitgaan naar e-readers dan is de nieuwe Kindle Voyage interessant. Dit model lekte eerder deze week al uit maar is nu dus officieel gepresenteerd. De e-reader heeft een 300 pixels per inch dichtheid, is maar 7.6 millimeter dun en weegt 185 gram. Interessant is dat de randen van de tablet over tiptoetsen beschikken waardoor je middels een simpele aanraking een bladzijde om kunt slaan. Ook is er een lichtsensor aanwezig waarmee de helderheid aangepast wordt aan het omgevingslicht. De Amazon Kindle Voyage moet binnenkort in de VS verschijnen voor een prijs van 199 dollar. Dit model komt ook naar Europa voor een prijs van 189 euro. Daarnaast wordt er een 3G-versie met een prijs van 249 euro uitgebracht.

Amazon-Kindle-Voyage

Fire OS 4

Tegelijk met de introductie van nieuwe tablets en e-readers brengt Amazon Fire OS 4 op de markt. Deze nieuwste versie van het besturingssysteem komt beschikbaar voor de vorige generatie Kindle Fire-tablets, middels een Over-The-Air-update. De software is gebaseerd op het recente Android 4.4 KitKat en bevat diverse kleine verbeteringen, onder meer voor de accuduur.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.