Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple haalt iOS 8.0.1-update terug

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2014, 10:37 CategorieiPad

Uren nadat Apple firmware-update iOS 8.0.1 had vrijgegeven, trek het bedrijf de update alweer terug. Gebruikers melden diverse problemen, zoals problemen met de telefoonverbinding.

iOS 8.0.1 teruggetrokken

Apple lanceerde gisteren de firmware-update iOS 8.0.1, om een aantal problemen, zoals het overmatige batterijverbruik, te verhelpen in het nieuwe besturingssysteem. Maar uren nadat het bedrijf de update had vrijgegeven, trok Apple het alweer terug en raadt het bedrijf gebruikers aan om direct terug te keren naar iOS 8.0.

Dit is de eerste keer dat Apple een grootschalige update terugtrekt. Naast problemen met Touch ID, verliest de iPhone met iOS 8.0.1 ook wel eens de connectie met het telefoonnetwerk, waardoor je dus niet kunt bellen met je telefoon of phablet. De problemen kwamen niet bij iedereen voor en ook had niet iedereen last van beide problemen, maar de groep gebruikers was voor Apple groot genoeg om te bepalen de update terug te halen.

Hoewel de update offline gehaald is en het dus wachten is op een update die deze problemen niet veroorzaakt kan het zijn dat sommige mensen de update reeds geïnstalleerd hebben. Mocht je last hebben van de hierboven genoemde problemen dan kun je via de website van Apple de installatie van iOS 8.0.1. ongedaan maken. Hiervoor moet je gebruik maken van iTunes en je iPhone met je computer verbinden. Op de website van Apple zijn de herstelbestanden te vinden.

Nog meer problemen

Eerder opgedoken problemen met iOS 8 was dat ontwikkelaars hun HealthKit-apps niet in de App Store konden uploaden. Een andere bug zorgde er voor dat gebruikers hun foto’s en video’s niet konden uploaden via Safari. Ook de functie waarmee je een gedeelte van het scherm omlaag haalt en daardoor beter bij de knoppen aan de bovenkant komt, omgedoopt tot de reachabillity feature, zou niet lekker werken.

Tel daarbij op dat er ook problemen waren ontstaan met third party keyboards, met de toegang die third party apps nodig hebben om te werken Photo Library en iCloud die niet goed alle ringtones synchroniseerde met het toestel.

Toen Apple iOS 7 lanceerde, bracht het bedrijf ook binnen enkele dagen patch 7.0.1 uit, die eveneens voor wat problemen zorgde. In minder dan een week tijd bracht Apple daarom nog een update uit, 7.0.2, waarmee het definitief afrekenden met de grootste plagen. Naar verwachting zal Apple ook nu binnen een week met een nieuwe update komen, zodat iedereen weer z’n smartphones en phablets kan gebruiken zoals ze bedoeld zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.