Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple patent maakt meer magnetische accessoires mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2014, 20:00 CategorieApple

Apple heeft vandaag 44 nieuwe patenten toegewezen gekregen. Met een patent wordt bevestigd en vastgelegd dat een bedrijf of persoon, in dit geval Apple, de uitvinder is van een bepaalde techniek. Het meest interessante patent dat vandaag toegewezen is, is een nieuw magneet systeem voor in de iPad.

Patent

Dit patent werd in 2011 al ingediend, rond de tijd dat de Smart Cover geïntroduceerd werd. Dat is niet geheel toevallig, want het de techniek van het nieuwe patent en de Smart Cover lijken erg op elkaar. De Smart Cover wordt namelijk op zijn plaats gehouden door magneten in de behuizing van de iPad en in de Smart Cover. Het nieuwe patent maakt gebruik van dezelfde techniek, maar is sterker.

Dual iPad

Er zijn echter veel meer mogelijkheden met het nieuwe patent. Als eerste kan er gedacht worden aan een ‘dual iPad’, waarmee twee iPads aan elkaar geklikt kunnen worden waarna de twee iPads als een grote iPad gebruikt kunnen worden, waarbij beide schermen maar ook de rekenkracht gecombineerd worden.

Statief

Uit de patenten zelf blijkt dat Apple zelf denkt aan onder andere mogelijkheden om je iPad op een statief te plaatsen, of om door het toevoegen van een toetsenbord een hybrid tablet-notebook van de iPad te kunnen maken.

iPad statief patent

Game controller

Verder wordt ook een manier om een game controller magnetisch met de iPad te verbinden uitvoerig beschreven. Het nieuwe patent is steviger dan de manier waarop de Smart Cover bevestigd is, wat nodig is aangezien gamers intensief van hun controllers gebruik maken.

Meer accessoires

Als laatste geeft Apple ook aan allerlei kleine accessoires met het nieuwe patent te willen maken. Zo wordt een klein bakje beschreven die je aan je iPad vast kunt klikken waarin je een stylus op kunt bergen, een handvat dat je gemakkelijk kunt losmaken of bevestigen aan je iPad, of een manier om een extra camera of webcam aan de iPad te bevestigen. Ook betalingssystemen, zoals module’s waarmee pinassen gelezen kunnen worden, kunnen met de techniek in het nieuwe patent aan de iPad bevestigd worden.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.