Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple patenteert ‘radial menu’

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2014, 20:51 CategorieApple

Apple heeft onlangs een nieuw patent ingediend. Uit dat patent kunnen we op maken dat het Noord-Amerikaanse bedrijf van plan is een menu rondom een stylus of vinger te laten verschijnen wanneer die een touch screen van een Apple-apparaat aanraakt. Zodoende moet de gebruiker snel door allerhande menu’s kunnen navigeren.

Het meest opvallende aan dit patent is dat het sterk lijkt op een idee, het S-Pen Air Command-menu, dat het Koreaanse bedrijf Samsung vorig jaar september al toonde met de nieuwe phablet van die tijd. Het was duidelijk zichtbaar dat wanneer een gebruiker zijn vinger op het scherm hield, er een halve cirkel omheen verschijnt en de gebruiker dus in staat was om snel door een menu heen te navigeren. Apple heeft dit patent al in 2012 aangevraagd, aldus Patently Apple. Deze software kan worden gebruikt op zowel een Mac als elk iOS-ondersteunend apparaat.

Apple-patent-radial-menu

Patentenstrijd

Het grote verschil tussen beide mogelijkheden is voorlopig dat Samsungs versie – zie afbeelding bovenaan – net iets groter is dan een halve cirkel en dat Apple’s radial menu een volledig cirkel lijkt te zijn. Hierboven kun je het patent van Apple bekijken en hieronder vind je het plaatje van de Samsung, die dus eind 2013 gepresenteerd is.

Het patent dat Apple in 2012 aanvroeg en goedgekeurd terugkreeg was aangevraagd in Europa en Korea, waarschijnlijk in de hoop om het idee geheim te houden. Hopelijk levert dit niet de volgende grote strijd op tussen Apple en Samsung om wie nou het recht heeft deze techniek te gebruiken, net nu de grote stormen om allerlei andere patenten zijn gaan liggen.

  • Delen:

Reacties

  1. Ferry
    02 september, 2014 om 23:17

    Dit patent word al gebruikt in ios8 berichten app bij verzenden van foto’s of gesproken berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.