Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple Pay pas volgend jaar naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2014, 10:02 CategorieApple

Creditcardmaatschappij Visa heeft laten weten dat Apple Pay dit jaar niet naar Europa komt, maar wanneer weet niemand nog precies. Visa is op dit moment nog in gesprek met Apple over een releasedatum.

Op 9 september toonde Apple de service Apple Pay. Met die service kunnen iPhone 6-, iPhone 6 Plus- en Apple Watch-eigenaren straks betalingen doen met hun mobiele apparaat. De service werkt volgende maand al in Noord-Amerika en onduidelijk was nog wanneer Apple Pay naar Europa komt. Hoewel dat nog steeds niet duidelijk is, heeft Visa laten weten dat het pas in 2015 gebeurt. Creditcardmaatschappij Visa werkt namelijk samen met Apple aan de service en samen willen ze die uitbrengen in Europa.

Apple Pay

Apple Pay is een betaaldienst waarmee het mogelijk is om in bepaalde winkels of eetgelegenheden te betalen met je iPhone 6 (Plus) of Apple Watch. Het haalt onder andere de credit card-gegevens (mogelijk in de toekomst ook PayPal) uit de Passbook-app, waardoor het mogelijk is om bij geselecteerde ketens te betalen. Gebruikers hoeven slechts hun telefoon, phablet of digitaal horloge vlakbij een betaalautomaat te houden, hun vingerafdruk ter authentificatie gebruiken en klaar is Kees.

Het systeem maakt gebruik van de bekende NFC-chip, wat staat voor Near Field Communication. Hier in Nederland gebruikt de NS de techniek om in en uit te checken voor de trein bijvoorbeeld en verschillende banken, zoals ABN AMRO, gebruiken de techniek ook om PIN-betalingen tot en met 25 euro contactloos te laten verlopen. De techniek heeft zich inmiddels bewezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.