Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple werkt mogelijk aan iOS 8.1, 8.2 en 8.3

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2014, 19:44 CategorieiPad

Naar verluidt werkt Apple aan de volgende drie versies van het iOS 8-besturingssysteem. Apple heeft zelf nog niets bekendgemaakt; de website 9to5Mac claimt dit op basis van webtraffic.

iOS 8.1, 8.2, 8.3

Uit webtraffic-gegevens van de website 9to5Mac blijkt dat Apple momenteel al werkt aan en test met drie nieuwe iOS 8-versies. Het gaat hier om de toekomstige updates iOS 8.1, 8.2 en 8.3, die formeel nog aangekondigd moeten worden. Naar verwachting brengt Apple de updates de komende maanden uit, maar van een schema is nog geen sprake. Toch is dit een opmerkelijk gegeven: Apple test namelijk vaak maar één besturingssysteem (plus update) tegelijkertijd. Wellicht dat het bedrijf uit Cuppertino z’n les geleerd heeft van de afgelopen weken en wil Apple het nu weer goed aanpakken.

Het kan echter nog maanden duren voordat we de nieuwe versies van het besturingssysteem kunnen downloaden. Als we kijken naar de geschiedenis van Apples manier van updaten, zal het pas begin volgend jaar gebeuren dat we de 8.1-versie voorbij zien komen. Toen iOS 7 zijn eerste, grote, update kreeg, was het immers ook al maart 2014, terwijl de basisvariant al in september 2013 verscheen. Misschien pakt Apple het dit keer anders aan, aangezien er nog een aantal nieuwe producten op de markt verschijnen, die allemaal gebruikmaken van en werken met iOS 8.

Neem bijvoorbeeld het betaalsysteem Apple Pay. Apple Pay moet in oktober al uitkomen in Noord-Amerika en het kan zomaar zijn dat Apple dat naar ons toebrengt in de eerste grote update, wellicht dus 8.1. Andere producten die er mogelijk te maken mee kunnen hebben zijn de Apple Watch, die begin 2015 op de markt uitkomt en de nog niet bevestigde 12,9 inch iPad – een veel grotere iPad waar al meerdere geruchten over zijn ontstaan. Die iPad zou een verbeterde A8-chip krijgen, de A8X, wat wellicht betekent dat iOS 8 daarvoor geüpdatet moet worden. Deze iPad zou medio 2015 verschijnen.

 • Delen:

Reacties

 1. Marijke
  06 oktober, 2014 om 10:44

  ik heb de update ios 8.2 gedaan, nu staan de foto’s niet meer in album maar op datum en jaar. Kan ik dit veranderen?

  • Luc
   28 oktober, 2014 om 19:53

   Update 8.2 bestaat niet !!

  • OSX
   30 november, 2014 om 14:51

   Beta ?

 2. Robert
  16 oktober, 2014 om 14:04

  ik moet steeds handmatig de verticale kolom van de favoriten weghalen om een vol scherm te zien, dit ging bij ios 7 automatisch, daar had je gelijk een vol scherm als je een favorite site aanklikte, ik vindt dit een achteruitgang, spijt van de update.

  • Arie
   30 maart, 2015 om 18:47

   Helemaal gelijk wat een achter uitgang.
   En als je wat bij google intikt kan je steeds 1 letter in tikken en daarna verdwijnt je toetsenbord weer op klikken dan kan je wel in het text vak schrijven.
   Favorieten en op slaan gewisseld waar voor?
   Facebook traag wat een slechte update spijt spijt dat wil je niet weten

 3. Trudi
  29 oktober, 2014 om 11:31

  Sinds de update van 8.1, kan mijn iphone 4 s geen wifi meer vinden. Het knopje wifi kan ik niet inschakelen.

 4. F
  14 maart, 2015 om 10:35

  Mn iphone geeft aan dat er update ios 8.2 is, maar ik durf niet te updaten omdat ik bang ben dat al mn gegevens verloren zullen gaan. Is dat al bij iemand gebeurd?

 5. Trudi
  14 maart, 2015 om 15:31

  Geen problemen met 8.2. Je kan op je computer via itunes de telefoon synchroniseren, dan heb je altijd je gegevens. Je kan het ook via icloud doen. Mijn telefoon is via de verkoper naar Apple gegaan en is gerepareerd. Ik heb weer Wifi

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.