Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos introduceert Copper-tablets met 3G voor mobiel internet

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2014, 15:26 CategorieAndroid

Een grootste aankondiging hebben ze niet gekregen, en dat is gezien de specificaties ook wel te begrijpen, maar Archos komt dit jaar met een nieuwe serie Android tablets die gaat onder de naam Copper. De serie bestaat uit een 7-inch, een 9-inch en een 10.1-inch model.

Archos Copper tablets

De Copper-tablets van Archos zijn echt budgetmodellen, met name als we kijken naar de processor en de resolutie van de schermen. Maar, ze draaien allemaal op het recente Android 4.4 KitKat en zijn voorzien van een 3G-module (met SIM) voor mobiel internet. Er is overigens ruimte voor twee simkaarten; een voor 2G en een voor 3G.

Archos-70-Copper

De Archos 70 Copper is een 7-inch tablet met een tn-display dat voorzien is van een 1.024 bij 600 pixels resolutie. Verder beschikt de tablet over een dualcore Mediatek-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Aan zowel de voorzijde als de achterzijde bevindt zich een 0.3 megapixel camera en draadloze communicatie vindt plaats via WiFi of Bluetooth. Ook is er een microUSB-poort met USB-host via een OTG-kabel aanwezig.

Archos-90-Copper

De Archos 90 Copper is het 9-inch model uit de serie maar ook deze tablet krijgt een tn-paneel met een 1.024 bij 600 pixels resolutie mee. Het enige verschil met de 70 Copper zit hem in de afmetingen (ook van het display) en de 2 megapixel camera die we aan de achterzijde terugvinden.

Archos-101-Copper

De Archos 101 Copper is iets rijker uitgerust. Dit 10.1-inch model komt echter nog steeds met een tn-paneel en een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Onder de motorkap zien we ook dezelfde processor terug maar dan vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen. De overige specificaties komen overeen met het 9-inch model.

Prijs en beschikbaarheid

Het 7-inch model krijgt een adviesprijs van 89 euro mee, terwijl het 10.1-inch model voor 149 euro in de winkels zal liggen. Wanneer de tablets naar Nederland komen is nog niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. michel
    15 januari, 2015 om 15:00

    wanneer kom de archos 10″ 4g helium uit en waar te koop

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.