Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Archos komt met goedkope 5.9-inch phablet’

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2014, 9:24 CategorieAndroid

Archos staat bekend om zijn betaalbare tablets, maar ook op het gebied van smartphones laat de Franse fabrikant steeds meer zien. Archos zou volgens geruchten werken aan een smartphone met een formaat van 5.9-inch, een phablet dus.

De collega’s van Arctablet hebben specificaties en afbeeldingen van de nog onaangekondigde Archos 59 Titanium in handen gekregen. Dit model is voorzien van een 5.9-inch scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels en draait op een MediaTek MT8312-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz.

De phablet is verder uitgerust met 512Mb aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, eej 2.600mAh accu, een 0,3 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. Opvallend is dat er ruimte is voor twee simkaarten. Het toestel heeft een gewicth van 240 gram en draait op Android 4.4.2 KitKat.

Archos-59-Titanium

Volgens Arctablet wordt de Archos 59 Titanium volgende maand officieel gelanceerd in Europa, en dus waarschijnlijk ook Nederland. Het toestel zou een adviesprijs van 109 euro meekrijgen, wat het meteen één van de goedkoopste phablets op de markt maakt.

 • Delen:

Reacties

 1. Schuttelaar
  10 februari, 2015 om 10:14

  Het toetsenbord slaat soms de letters of cijfers aan van de onderliggende
  Toetsen. Wachtwoorden etc. Mislukken daardoor nogal eens. Is dit te verhelpen ?

 2. Fabienne
  21 mei, 2015 om 13:20

  Het is een heel mooi toestel, maar gaat niet langer dan ongeveer 3 weken mee. Dit is mijn 3e toestel dat binnen een maand niets meer deed. De eerste keer blokkeerde het toestel helemaal, waardoor deze niet meer aan kon. De tweede keer (binnen 2 weken na ontvangst) was het touchscreen kapot, deze reageerde niet meer. Nu heb ik 3 weken een nieuwe, maar deze heeft ook alweer kuren (super traag, touchscreen reageert niet altijd, valt soms vanzelf uit).
  Het is een goedkoop toestel en dat is te merken. Goedkoop is bij dit toestel DUURKOOP als hij kapot gaat buiten de maand garantie. Voor mij in ieder geval NOOIT meer een Archos..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.