Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asphalt Overdrive morgen uit op Android, iOS 8 en Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2014, 9:35 CategorieAndroid

Speluitgever Gameloft heeft bekendgemaakt dat Asphalt Overdrive vanaf morgen te downloaden is voor alle populaire mobiele platformen. De game wordt een endless runner, in plaats van een spectaculair racespel.

Asphalt Overdrive

Op de afgelopen gamebeurs E3, dat jaarlijks in de zomer plaatsvindt, heeft Gameloft Asphalt Overdrive aangekondigd. Naar verwachting zou dit Asphalt 9 moeten zijn, aangezien het officieel het negende deel in de serie is, maar dat is dus niet het geval. In plaats daarvan krijgen we een spin-off in de Asphalt-serie met Overdrive en krijgen we een endless runner, waar spelers te maken krijgen met een eindeloze weg vol obstakels en te verzamelen objecten met als doel een zo hoog mogelijke score te behalen. Vorige delen in de Asphalt-serie waren allemaal spectaculaire arcade racegames.

Vanaf morgen verschijnt het spel voor Android, iOS 8, Windows Phone en Windows 8. Opvallend aan dit deel is dat je de tablet (of smartphone) dit keer niet horizontaal, maar verticaal vasthoudt. En je bestuurt de auto niet door het apparaat te kantelen of met een digitale controller, maar door simpelweg heen en weer te swipen – een besturing die eigenlijk samengesmolten is met het endless runner-genre. Naast het behalen van een goede highscore, is het de bedoeling om andere uitdagingen te voltooien, zoals het vernietigen van andere auto’s, het ontsnappen van de politie en het maken van gekke stunts – elementen waar de Asphalt-serie groot mee is geworden.

Asphalt Overdrive verschijnt dus morgen in de verschillende appstores en zal gratis speelbaar zijn. Wel bevat de game in-app-aankopen, maar daarover weten we op dit moment nog niets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.